Damespad Groningen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 augustus 2022
Tijd: 10:45-19:30
Type: Sport
Website: https://www.facebook.com/events/1581925375520422/

Locatie:

Naam: Gasterij Natuurlijk Smeerling
Straat: Smeerling 15
Postcode: 9591 TX
Plaats: Onstwedde
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

DAMESPAD GRONINGEN viert haar 10-jarig bestaan en organiseert een wandeling ter herinnering aan Rita Zwaan.


Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Damespad Groningen en ter nagedachtenis aan Rita Zwaan - de vorig jaar overleden initiatiefneemster van de Damespaden in Nederland - organiseert Damespad Groningen op zondag 21 augustus na jaren weer een damespadwandeling voor lesbische vrouwen.


De wandeling wordt gehouden in het mooie Westerwolde (Zuid Oost Groningen). De lengte is naar keuze bijna 3,8, 8, 12 of 15 km.


Alle wandelingen doorkruisen natuurgebieden waar de hond aan de lijn moet. Dat is de reden waarom wijzelf onze honden niet meenemen.


We verzamelen tussen 10.30 en 11.00 uur op het terras van Gasterij Natuurlijk Smeerling, Smeerling 15, 9591 TX Onstwedde. Kom s.v.p. op tijd. Als de parkeerplaats vol is dan is de volgende 600 meter verderop.


Na de koffie en een welkom starten de wandelingen om11.30 uur.


TIP: neem een lunchpakket en voldoende drinken mee. We komen op geen van de routes een café o.i.d. tegen.


Vrouwen kunnen in de directe omgeving van de Gasterij kamperen, bijvoorbeeld op de Camping Boerenbont, Venneweg 4, 9541 XN Vlagtwedde. www.campingboerenbont.nl


Ook kan er gekampeerd of gebruik gemaakt worden van de B&B op de plek waar ons Damespad 10 jaar geleden feestelijk werd geopend: Boerderij De Diek’n, Dijkumerweg 2, 9914 TH Zeerijp. Met de auto is het vandaar ongeveer 45 minuten rijden naar de startplaats van de wandeling.


We hopen vrouwen uit het hele land welkom te heten voor gezellige, hernieuwde ontmoetingen en een mooie wandeling, waarbij herinneringen worden opgehaald en stil wordt gestaan bij het leven van Rita Zwaan en bij wat zij heeft betekend voor de emancipatie van lesbische en biseksuele vrouwen. Voor informatie over de Damespaden van Rita, zie haar website www.damespad.nl.


Deelname aan de wandeling is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. Het is prettig als je jezelf even aanmeldt.


De inschrijving voor het “eten wat de pot schaft” na afloop is gesloten. Alle stoelen aan de eettafels zijn bezet.


Voor verdere informatie mail naar Marjet Bos bosvrouw@xs4all.nl.


Onze damespadwandeling op 21 augustus is ook heel mooi te combineren met Groningen Pride op 19 en 20 augustus! Meer informatie daarover wordt geplaatst op https://pridegroningen.nl/streetpride/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden