Anne+/ Beş + Q&A met Valerie Bisscheroux

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 augustus 2022
Tijd: 16:00-18:00
Type: Film
Website: https://qffu.nl/event/anne-bes/

Locatie:

Naam: Pathé Rembrandt
Straat: Oudegracht 73
Postcode: 3511 AD
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Na de succesvolle webserie over lesbische twintiger Anne is daar nu ook de film. De makers wilden een verhaal neerzetten dat niet blijft hangen in negatieve ervaringen van queer personen, maar juist ook de leuke kanten tonen.


In dit vervolg op de serie verbreden ze hun blik en kijken ze verder dan Annes seksualiteit en haar vriendenkring door ook het personage Lou te introduceren. De non-binaire Lou, gespeeld door de eveneens non-binaire Thorn de Vries, brengt als drag king een heel nieuw scala aan mooie en euforische queer momenten met zich mee. Daarnaast heeft Anne zelf natuurlijk nog genoeg drama waar ze mee moet dealen. Ze moet namelijk uitzoeken wat ze wil met haar relatie met Sara, die nu in het buitenland woont en wie ze spoedig achterna zal reizen. Maar wil ze haar vrienden wel achterlaten? En hoe past alles wat Lou haar doet voelen daarin?


Deze film is heerlijk als je de personages al kent, maar ook een aangename introductie voor wie kennis wil maken met Anne. 


Beş


Naast Anne+ wordt ook de short Beş vertoond. Geregisseerd door Ayla Çekin Satijn, die Maya speelt in Anne+, vertelt deze korte film het verhaal van Asli, een jonge, Turkse, lesbische vrouw. Ze keert terug naar geboortedorp voor een feest van een jeugdvriendin. In eerste instantie is ze bang dat ze er niet geaccepteerd zal worden om wie ze is, maar dan komt ze erachter dat ze zelf net zo goed vooroordelen heeft en dat alles er heel anders uit kan zien dan verwacht.


Q&A met Valerie Bisscheroux


Valerie studeerde in 2017 als producent af aan de Nederlandse Filmacademie. Ze werd genomineerd voor de FPN Award 2017, mede vanwege haar projectplan voor ANNE+, tevens haar regiedebuut. In 2018 werd Valerie voor ANNE+ genomineerd in de Debuutcompetitie op het Nederlands Film Festival. Daarna ontwikkelde en regisseerde ze ANNE+ seizoen 2 (8x 25 min). Valerie focust zich op positieve en genuanceerde representatie van LGBTQ+ karakters en storylines in films en series, en op sterke vrouwenrollen. Ze werkt momenteel aan haar eerste speelfilm (internationale co-productie), en ontwikkelt meerdere projecten voor zowel film als televisie, waaronder een zwart-komische roadtrip en een historisch drama.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden