Raven van Dorst: Zomergasten

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 augustus 2022
Tijd: 20:20-23:20
Type: Overige
Website: https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2022/raven-van-dorst.html

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Zondag 21 augustus, 20.20 uur, VPRO, NPO 2


Muzikant en televisiepresentator Raven van Dorst (Vlaardingen, 1984) is op 21 augustus de vijfde gast in VPRO Zomergasten. Janine Abbring interviewt Van Dorst over diens ideale televisieavond. Daarin een interview met Nirvana en de documentaire The Punk Syndrome over de Finse band Pertti Kurikan Nimipäivät die bestaat uit allemaal geestelijk gehandicapte bandleden. Verder de documentaire Mevrouw Faber over de Friese trucker Harm die tegen zijn vrouw Sipie vertelt dat zij voortaan door het leven gaat als Harriëtte en in transitie wil gaan.


De keuzefilm van Raven is Gräns (Ali Abassi, 2018) over Tina die op afstand geur, schaamte en angst kan ruiken. Dat maakt haar een gewaardeerde collega bij de grenswacht van een internationale veerlijn.  


Lees meer: Raven bij Zomergasten


 


Over VPRO Zomergasten


De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. De gesprekken, de fragmenten en de wis


vpro.nl/ravenvandorst


#zomergasten 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden