The Hot Peaches

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 september 2022
Tijd: 19.30
Type: Cafe & Party
Website: https://wijzijndox.nl/production/the-hot-peaches/

Locatie:

Naam: Krakeling
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

The Hot Peaches is de nieuwe wervelende coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX die vorige week in Utrecht in première ging. Het markante, New Yorkse drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor regisseur Timoty de Gilde en de acht jonge performers van deze extravagante show. The Hot Peaches speelden een belangrijke rol in het ontstaan van de Pride movement in de jaren '70.

Woensdag 28 september speelt de voorstelling voor het eerst in Amsterdam en voor deze Amsterdamse première komt oprichter Jimmy Camicia speciaal over uit New York! In de jaren ’70 stond Camicia al eens met zijn Hot Peaches in de Melkweg en nu is hij terug om de hedendaagse versie van zijn show te zien.

The Hot Peaches speelt woensdag 28 september om 19:30 uur in De Krakeling in Amsterdam. Een half uur voor aanvang van de voorstelling is er gelegenheid voor de pers om Jimmy Camicia te ontmoeten en vragen te stellen. Na afloop gaat Camicia met het publiek, waaronder twee klassen middelbare scholieren, in gesprek over de voorstelling, queer toen en nu, protest en pride.

The Hot Peaches zijn t/m 25 november door het land te zien.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden