Regenboogdebat veiligheid Nijmegen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 oktober 2022
Tijd: 19:30-21:30
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/CODNijmegen/

Locatie:

Naam: LUX
Straat: Mariënburg 38-39
Postcode: 6511 PS
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Regenboogdebat veiligheid Nijmegen


Hoe veilig voelen mensen uit de regenbooggemeenschap zich in Nijmegen? Op 10 oktober presenteren Radboud Universiteit en Vizier het regenboog-veiligheidsonderzoek voor gemeente Nijmegen. Thema van deze avond: jongeren.


Hoe beleef jij je coming out op school, thuis en in je omgeving? Wat maak je mee op straat? Voel je je daar veilig als LHBTIQA+ jongere? Nanoah Struik, een van de eerste non-binaire personen met een X in diens paspoort, host de avond. Als schrijver, spreker en contentmaker presenteert Nanoah Struik een avond vol discussie, debat en live onderzoek samen met het publiek.


Drie (ervarings)deskundige panelleden bespreken en bediscussiëren de resultaten van het veiligheidsonderzoek, toegelicht aan de hand van situaties uit de Nijmeegse praktijk. Kloppen de resultaten van ons onderzoek met jullie ervaringen? We onderzoeken het live op 10 oktober, de vooravond van Coming Outdag.


Datum en tijd: 10 oktober 2022, 19.30 tot 21.30 uur


Plaats: Lux Nijmegen, zaal 6


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden