Regenboogdebat veiligheid Nijmegen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 oktober 2022
Tijd: 19:30-21:30
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/CODNijmegen/

Locatie:

Naam: LUX
Straat: Mariënburg 38-39
Postcode: 6511 PS
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Regenboogdebat veiligheid Nijmegen


Hoe veilig voelen mensen uit de regenbooggemeenschap zich in Nijmegen? Op 10 oktober presenteren Radboud Universiteit en Vizier het regenboog-veiligheidsonderzoek voor gemeente Nijmegen. Thema van deze avond: jongeren.


Hoe beleef jij je coming out op school, thuis en in je omgeving? Wat maak je mee op straat? Voel je je daar veilig als LHBTIQA+ jongere? Nanoah Struik, een van de eerste non-binaire personen met een X in diens paspoort, host de avond. Als schrijver, spreker en contentmaker presenteert Nanoah Struik een avond vol discussie, debat en live onderzoek samen met het publiek.


Drie (ervarings)deskundige panelleden bespreken en bediscussiëren de resultaten van het veiligheidsonderzoek, toegelicht aan de hand van situaties uit de Nijmeegse praktijk. Kloppen de resultaten van ons onderzoek met jullie ervaringen? We onderzoeken het live op 10 oktober, de vooravond van Coming Outdag.


Datum en tijd: 10 oktober 2022, 19.30 tot 21.30 uur


Plaats: Lux Nijmegen, zaal 6


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden