Regenboogdebat veiligheid Nijmegen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 oktober 2022
Tijd: 19:30-21:30
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/CODNijmegen/

Locatie:

Naam: LUX
Straat: Mariënburg 38-39
Postcode: 6511 PS
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Regenboogdebat veiligheid Nijmegen


Hoe veilig voelen mensen uit de regenbooggemeenschap zich in Nijmegen? Op 10 oktober presenteren Radboud Universiteit en Vizier het regenboog-veiligheidsonderzoek voor gemeente Nijmegen. Thema van deze avond: jongeren.


Hoe beleef jij je coming out op school, thuis en in je omgeving? Wat maak je mee op straat? Voel je je daar veilig als LHBTIQA+ jongere? Nanoah Struik, een van de eerste non-binaire personen met een X in diens paspoort, host de avond. Als schrijver, spreker en contentmaker presenteert Nanoah Struik een avond vol discussie, debat en live onderzoek samen met het publiek.


Drie (ervarings)deskundige panelleden bespreken en bediscussiëren de resultaten van het veiligheidsonderzoek, toegelicht aan de hand van situaties uit de Nijmeegse praktijk. Kloppen de resultaten van ons onderzoek met jullie ervaringen? We onderzoeken het live op 10 oktober, de vooravond van Coming Outdag.


Datum en tijd: 10 oktober 2022, 19.30 tot 21.30 uur


Plaats: Lux Nijmegen, zaal 6


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden