IHLIA-expositie With Pride: regenbooggeschiedenis & jij

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 oktober 2022
Tijd: 17:00-18:30
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/op-coming-outdag-opent-de-nieuwste-ihlia-tentoonstelling-with-pride-regenbooggeschiedenis-jij/

Locatie:

Naam: 143
Straat: Oosterdokskade, 3e verdieping
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Met trots presenteert IHLIA de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij.


Op 11 oktober is het Coming-outdag en dan openen we de expositie die speciaal voor scholieren is ontwikkeld. We nodigen ze – samen met bijvoorbeeld hun GSA’s – daarom graag uit om te komen kijken, maar schoolleiders, mentoren en ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom.


Over With Pride


With Pride is hét platform voor het middelbaar onderwijs over lhbtiq-geschiedenis in Nederland. In honderd vensters staat op de With Pride-website het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal.


Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq-gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd en hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw.


Na de opening op 11 oktober is de tentoonstelling vrij te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 22:00 uur en van 10:00 - 22:00 uur in het weekend.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden