IHLIA-expositie With Pride: regenbooggeschiedenis & jij

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 oktober 2022
Tijd: 17:00-18:30
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/op-coming-outdag-opent-de-nieuwste-ihlia-tentoonstelling-with-pride-regenbooggeschiedenis-jij/

Locatie:

Naam: 143
Straat: Oosterdokskade, 3e verdieping
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Met trots presenteert IHLIA de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij.


Op 11 oktober is het Coming-outdag en dan openen we de expositie die speciaal voor scholieren is ontwikkeld. We nodigen ze – samen met bijvoorbeeld hun GSA’s – daarom graag uit om te komen kijken, maar schoolleiders, mentoren en ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom.


Over With Pride


With Pride is hét platform voor het middelbaar onderwijs over lhbtiq-geschiedenis in Nederland. In honderd vensters staat op de With Pride-website het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal.


Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq-gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd en hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw.


Na de opening op 11 oktober is de tentoonstelling vrij te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 22:00 uur en van 10:00 - 22:00 uur in het weekend.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden