Queer Planet

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 november 2022
Tijd: 20:00-21:30
Type: Theater
Website: https://bijlmerparktheater.nl/nl/queer-planet

Locatie:

Naam: Bijlmer Parktheater
Straat: Anton de Komplein 240
Postcode: 1102 DR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

QUEER is een confetti-voorstelling over queerness, die zich afzet tegen de heersende normen en ieders hokje in twijfel trekt. Over gender en het ontsnappen aan binair denken. Een queeste naar identiteit door een diverse groep acteurs en performers. Een knallende voorstelling vol met power acts, songs, performances en een DJ.


Een voorstelling over wat te doen als je verliefd bent op je macho vriend en waarom je je niet langer als een meisje wilt gedragen, over ‘in between’ zijn en in de war. Regisseur Noël Fischer werkt met een queer cast aan deze energieke performance. Na Trojan Wars is QUEER het volgende project dat dit team aangrijpt.


Queer als politieke stroming


Queer als identiteit


Queer in de geschiedenis


Queer als community


Queer als kunstvorm


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder

Maandverbond

Hormonale herfst bij de VPRO: Waarom praten we niet openlijker over menstrueren? Wat is de relatie tussen seks en hormonen? En hoe voelt menstrueren als je wel een baarmoeder hebt maar geen vrouw bent?

Lees verder

Diversiteit in het licht

'De weg naar volledige acceptatie vraagt om meer dan één feestje. Het gaat natuurlijk niet alleen om feest, we willen ook de kritische noot zijn voor het verbeteren van dingen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden