Queer Planet

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 november 2022
Tijd: 20:00-21:30
Type: Theater
Website: https://bijlmerparktheater.nl/nl/queer-planet

Locatie:

Naam: Bijlmer Parktheater
Straat: Anton de Komplein 240
Postcode: 1102 DR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

QUEER is een confetti-voorstelling over queerness, die zich afzet tegen de heersende normen en ieders hokje in twijfel trekt. Over gender en het ontsnappen aan binair denken. Een queeste naar identiteit door een diverse groep acteurs en performers. Een knallende voorstelling vol met power acts, songs, performances en een DJ.


Een voorstelling over wat te doen als je verliefd bent op je macho vriend en waarom je je niet langer als een meisje wilt gedragen, over ‘in between’ zijn en in de war. Regisseur Noël Fischer werkt met een queer cast aan deze energieke performance. Na Trojan Wars is QUEER het volgende project dat dit team aangrijpt.


Queer als politieke stroming


Queer als identiteit


Queer in de geschiedenis


Queer als community


Queer als kunstvorm


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden