Queer Planet

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 november 2022
Tijd: 20:00-21:30
Type: Theater
Website: https://bijlmerparktheater.nl/nl/queer-planet

Locatie:

Naam: Bijlmer Parktheater
Straat: Anton de Komplein 240
Postcode: 1102 DR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

QUEER is een confetti-voorstelling over queerness, die zich afzet tegen de heersende normen en ieders hokje in twijfel trekt. Over gender en het ontsnappen aan binair denken. Een queeste naar identiteit door een diverse groep acteurs en performers. Een knallende voorstelling vol met power acts, songs, performances en een DJ.


Een voorstelling over wat te doen als je verliefd bent op je macho vriend en waarom je je niet langer als een meisje wilt gedragen, over ‘in between’ zijn en in de war. Regisseur Noël Fischer werkt met een queer cast aan deze energieke performance. Na Trojan Wars is QUEER het volgende project dat dit team aangrijpt.


Queer als politieke stroming


Queer als identiteit


Queer in de geschiedenis


Queer als community


Queer als kunstvorm


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden