Vijftigste levensboek in de serie Roze levensverhalen van IHLIA

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 november 2022
Tijd: 17:00-18:00
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/verhalen/roze-levensverhalen/

Locatie:

Naam: Muiderkerk
Straat: Linnaeusstraat 37
Postcode: 1093 EG
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op zondagmiddag 6 november is de presentatie van het vijftigste levensboek in de serie Roze Levensverhalen van IHLIA. Dit vijftigste levensboek - met als titel Liefde in beweging - beschrijft het levensverhaal van Twie Tjoa en is opgeschreven door Marten Bos. 


Twie Tjoa is een Nederlandse feminist en organisatiesocioloog, gespecialiseerd in het omgaan met diversiteit en inclusie op het werk en in de maatschappij.

De presentatie van dit levensboek vindt plaats op zondag 6 november van 17.00 tot 18.00 uur in de Muiderkerk aan de Linnaeusstraat 37 in Amsterdam. Lonneke van de Hoonaard, directeur IHLIA, verzorgt een inleiding over het ontstaan, het belang, de groei en de toekomst van de collectie Roze Levensverhalen, gevolgd door een gesprek met onder andere de verteller en schrijver van dit levensboek.

Over de Roze Levensverhalen
De collectie Roze Levensverhalen is ontstaan in 2012, mede op initiatief van Anton Koolwijk, humanistisch geestelijk verzorger bij Amstelring. Onder het motto ’Blijven vertellen, opdat we niet vergeten’ legt IHLIA met de collectie Roze Levensverhalen de geschiedenissen van oudere lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (lhbti’ers) vast voor latere generaties en onderzoek.

Voor deze bijzondere collectie noteren vrijwilligers de levensgeschiedenis van een lhbti-oudere aan de hand van een aantal gesprekken. De schrijvers kregen een training over ‘Mijn leven in kaart’. Deze methode helpt ouderen om hun leven op te tekenen met behulp van een vrijwilliger. IHLIA ontwikkelde een specifieke aanvullende vragenlijst die meer toegespitst is op de levensloop van veel oudere lhbti+’ers. Inmiddels heeft IHLIA, met behulp van verschillende subsidies en vele vrijwilligers, van 50 levensverhalen mooie boeken kunnen maken. De meeste boeken zijn online te lezen via de website van IHLIA. 

Dankzij financiële bijdragen van de Vrienden van IHLIA is het mogelijk deze collectie verder uit te breiden. De collectie Roze levensverhalen is opgenomen als voorbeeld in het Faro-programma van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden