The Hot Peaches

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 november 2022
Tijd: 19:30-21:30
Type: Theater
Website: https://www.theaterbellevue.nl/agenda/3871/De_Toneelmakerij_DOX/The_Hot_Peaches

Locatie:

Naam: Theater Bellevue
Straat: Leidsekade 90
Postcode: 1017 PN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Welkom bij de wervelende Peach Party vol schmink, glitter en glamour.


DI 15 NOV = PEACH NIGHT XL
Rikkert van Huisstede host een kleurrijke avond met o.a make-up artists The Countess & Vivaldi (Drag Race Holland), en nagesprek met Amsterdamse Peaches.  

The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

The Hot Peaches reisden in de jaren 70 tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een met discriminatie, activisme en agressie. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.


Whatever you want to do, whoever you want to be, be it now! Because tomorrow you’ll be 80…


Het markante drag-mime-performance gezelschap vormt de inspiratiebron voor deze voorstelling. Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.


Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichteffecten / stroboscoop.


In de pers


De queer pride spat van het podium, in het innemende, aanstekelijke en bij vlagen aangrijpende The Hot Peaches Theaterkrant

Als trotste pauwen paraderen de dragqueens door de jeugdvoorstelling The Hot Peaches. De bravoure is aanstekelijk en opzwepend De Volkskrant


The Hot Peaches laat zien dat drag uit New York van weleer nog steeds actueel is Het Parool


Credits


teksten Magne van den Berg 
regie Timothy de Gilde 
in co-creatie met Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Floyd Koster, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan, Jonathan Brito 
dramaturgie Khadija El Kharraz 
kostuums Sabine Staartjes 
lichtontwerp Tim van ’t Hof


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden