The Hot Peaches

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 november 2022
Tijd: 19:30-21:30
Type: Theater
Website: https://www.theaterbellevue.nl/agenda/3871/De_Toneelmakerij_DOX/The_Hot_Peaches

Locatie:

Naam: Theater Bellevue
Straat: Leidsekade 90
Postcode: 1017 PN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Welkom bij de wervelende Peach Party vol schmink, glitter en glamour.


DI 15 NOV = PEACH NIGHT XL
Rikkert van Huisstede host een kleurrijke avond met o.a make-up artists The Countess & Vivaldi (Drag Race Holland), en nagesprek met Amsterdamse Peaches.  

The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

The Hot Peaches reisden in de jaren 70 tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een met discriminatie, activisme en agressie. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.


Whatever you want to do, whoever you want to be, be it now! Because tomorrow you’ll be 80…


Het markante drag-mime-performance gezelschap vormt de inspiratiebron voor deze voorstelling. Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.


Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichteffecten / stroboscoop.


In de pers


De queer pride spat van het podium, in het innemende, aanstekelijke en bij vlagen aangrijpende The Hot Peaches Theaterkrant

Als trotste pauwen paraderen de dragqueens door de jeugdvoorstelling The Hot Peaches. De bravoure is aanstekelijk en opzwepend De Volkskrant


The Hot Peaches laat zien dat drag uit New York van weleer nog steeds actueel is Het Parool


Credits


teksten Magne van den Berg 
regie Timothy de Gilde 
in co-creatie met Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Floyd Koster, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan, Jonathan Brito 
dramaturgie Khadija El Kharraz 
kostuums Sabine Staartjes 
lichtontwerp Tim van ’t Hof


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden