Evangelische roze viering

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 december 2022
Tijd: 15:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.erv.amsterdam/

Locatie:

Naam: Oranjekerk
Straat: Van Ostadestraat 151
Postcode: 1073 TK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Thema: ‘Vrede op aarde’


Lezingen zijn uit: Jesaja 9: 1-6 & Lucas 2: 1-21


Cor Ofman verzorgt de overdenking, Irene Vonk zal zingen en Paul de Boer ondersteunt de zang.


In tijden waar in de oorlog nog nooit zo dicht bij onze eigen grenzen is geweest, klinken de woorden van Jesaja ‘Groot is zijn heerschappij, aan de vrede zal geen einde komen.’ en de evangelist Lucas ‘Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft’, als een vergezicht waar wij mensen naar verlangen. Maar meer nog voor hen die in oorlogsgebied zijn of er voor op de vlucht zijn gegaan. Cor denkt samen met ons na wat vrede in deze tijd betekent, een tijd met zo een grote stroom van van mensen die op drift zijn geraakt.


Voorbeden kun je tot en met zaterdag voor de viering mailen aan voorbede@erv.amsterdam of anoniem insturen via de ERV site.


Kerstdiner: geef je voor 17 december op!


Na de kerstviering op 25 december hebben we een kerstmaaltijd. Dit jaar gaat Karin weer een drie gangen-maaltijd voor ons koken. Met lovende recensies heeft ze dat twee keer eerder gedaan, dus we zien uit naar een gezellige en lekkere maaltijd met elkaar.


Geef je voor 17 december op! De kosten zijn €15 p.p. inclusief twee drankjes tijdens en koffie na het eten. Via deze link moet je je opgeven en kan je direct betalen.


Locatie


De viering vindt plaats in de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3 in de Amsterdamse Pijp en begint om 15.00 uur.


Vanaf 14.15 uur kun je al binnenkomen om de sfeer te proeven en om een kopje koffie & thee te drinken. Ook na de Viering is er volop ruimte voor ontmoeting met een drankje.


De Oranjekerk is zeer goed bereikbaar:


– 5 min lopen van metro 52 noord-zuidlijn, station De Pijp uitgang Ceintuurbaan


– 6 min met metro 52 vanaf CS (elke 6 min)


– 4 min met metro 52 vanaf Amsterdam Zuid (elke 6 min)


Parkeer je auto op de P+R locatie RAI en je betaalt maar €1,- voor de hele dag. Reis één halte met de Noord-Zuidlijn naar station de Pijp uitgang Ceintuurbaan.


Klik hier voor een kaart van de locatie en uitgebreide routebeschrijving.


Live online meekijken


Voor iedereen die verhinderd is om te komen, onze vieringen worden live uitgezonden en zijn later ook terug te zien. Je kunt de ERV viering live online meekijken via ERV ‘live’ en daar is tevens de liturgie te downloaden. Achteraf is de viering terug te zien via de ERV video.


Voor meer informatie ga je naar Evangelische Roze Vieringen Amsterdam.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden