Tentoonstelling How Dare You Make Me Feel This Way

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 26 december 2022
Tijd: 11:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.museumarnhem.nl/nl/tentoonstellingen/how-dare-you-make-me-feel-this-way

Locatie:

Naam: Museum Arnhem
Straat: Utrechtseweg 87
Postcode: 6812 AA
Plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

In de tentoonstelling How Dare You Make Me Feel This Way staan trans en queer vreugde centraal. Het is géén aanklacht, maar een dankwoord. Hoe durf je me zo te laten voelen? Zo fijn en vol verwondering, maar ook zo zoekende en verward? Aan de hand van onder anderen foto’s van Leo Xander Foo en Risk Hazekamp, video’s van lokale en internationale kunstenaars als Yinzk en Samantha Nye én een installatie van Golden Dean worden perspectieven en ervaringen getoond die personen uit de trans en queer gemeenschap belangrijk vinden en willen delen. Het gaat over ‘nee’ zeggen tegen beperkende kaders en ‘ja’ tegen vrije bewegingsruimte.


How Dare You Make Me Feel This Way is samengesteld, bedacht en onderzocht door Alara, Jip, Larisa, Sarjon, Storm, Zacquel en Dexter. Vanaf begin 2022 kwamen zij op uitnodiging van Museum Arnhem en onder begeleiding van Julius Thissen bij elkaar om leven, kunst, trans en queerness te bespreken. Deze ontmoetingen gingen over plezier, pijn, verwondering over zichzelf en de wereld, hun eeuwenoude geschiedenis en bedreigde en rijke toekomst, en het verschil tussen identiteit en politiek verzet. 


Ontgrenzen


De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het vier jaar durende project Ontgrenzen. Hierbij wordt er gewerkt met verschillende groepen waardoor er nieuwe vormen van presenteren en representatie ontstaan. Museum Arnhem werkt voor Ontgrenzen samen met het Valkhof Museum in Nijmegen. Elk jaar wordt op deze wijze door een van beide musea een tentoonstelling gerealiseerd. How Dare You Make Me Feel This Way is de tweede tentoonstelling binnen dit project en de eerste voor Museum Arnhem. Het project Ontgrenzen is door het ministerie van OCW gehonoreerd met een plaats in de Basis Infrastructuur.


Deelnemende kunstenaars


Ada M. Patterson, Angèle Etoundi Essamba, Anto López Espinosa, Anya Janssen, Carly Rose Bedford, Diana Blok, Golden Dean, Hansel Tai, Kinke Kooi, Kliment Nikolaevich Redko, Leo Xander Foo, Mavi Veloso, Pepe Espaliú, Pink, Risk Hazekamp, Samantha Nye, Sinéad O'Dwyer, Yinzk, Zanele Muholi.


Openingstijden


Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


En elke 2e donderdag van de maand tot 21:00 uur.


Gesloten op maandag. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden