With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 januari 2023
Tijd: 08:00-22:00
Type: Festival
Website: https://withpride.ihlia.nl/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Seksuele diversiteit in het onderwijs gaat verder dan aandacht voor dit onderwerp in de biologieles of voorlichting door het COC. Het gaat ook over inclusie: representatie van lhbtiq+-personen en onderwerpen in bijvoorbeeld de geschiedenisles.


Met de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij wordt hier zichtbaarheid voor gecreëerd en kan het gesprek worden aangegaan aan de hand van de kracht en wijsheid van historische lhbtiq+-personen.


Over With Pride


With Pride is hét verhalenplatform over lhbtiq+-geschiedenis in Nederland. Op With Pride staat het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal.


Het platform is begonnen met honderd vensters en wordt steeds verder aangevuld met nieuwe verhalen. Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq+-gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd en hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw.


Regenbooggeschiedenis & jij


In de tentoonstelling worden tien highlights getoond waarbij zes scholieren in clips vertellen waarom deze geschiedenis hen nu inspireert.


Voor scholieren is dit van belang omdat binnen het curriculum, in de media en in de Nederlandse samenleving deze mensen en onderwerpen nog steeds te eenzijdig en te weinig aan bod komen.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden