Toneelleesclub

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 april 2023
Tijd: 15:00-17:00
Type: Theater
Website: https://schouwburgamstelveen.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2022-2023/toneelleesclub/?productiontypes=theatre&Limit=20

Locatie:

Naam: Schouwburg Amstelveen
Straat: Stadsplein 100
Postcode: 1181 ZM
Plaats: Amstelveen
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Wil je ook weleens het gevoel hebben in een toneelstuk te zitten maar heb je geen behoefte om op het podium te staan? Of wil je juist acteur worden en wil je meer ervaring opdoen met teksttoneel? Meld je dan aan voor onze nieuwe Toneelleesclub.


Vanaf februari komt de Toneelleesclub één keer per maand samen. Onder de enthousiaste begeleiding van toneelschrijver Luuk Imhann, winnaar van de BNG Bank Lezersprijs 2022, lees je met een groep mensen een toneelstuk in de schouwburg.  De rollen worden verdeeld en je kunt je een hele middag lang je favoriete toneelpersonages wanen.


Elke keer wordt een ander stuk gelezen, dus je kunt ook voor losse middagen intekenen. Bij sommige edities zal ook een gastlezer uit de theaterwereld aansluiten. Voor iedereen die mee wil lezen maar het spannend vindt: je mag zelf bepalen of je hardop een rol wil lezen, of in stilte meeleest.


De Toneelleesclub vindt plaats in de schouwburg, telkens op een andere plek; op het podium, in een kleedkamer, in de foyer. Het is dus ook een leuke manier om het theater op een andere manier te leren kennen!


Data:


Woensdag 15 februari 15:00  - Othello in een bewerking van Jibbe Willems.


Woensdag 8 maart 15:00 - Midzomernachtsdroom in een bewerking van Vera Morina.


Woensdag 5 april 15:00 – Te lezen toneeltekst nog te bepalen.


Donderdag 1 juni 15:00 - De Mensenhater van Molière. Tip: bezoek ook de voorstelling Mission Molière van het Zuidelijk Toneel op zondag 4 juni om 15.00 uur, met voorafgaand een lezing door de gastspreker.


Wil je meelezen? Je kunt losse middagen boeken óf alle middagen als serie. Deelname is gratis en wij zorgen dat de teksten, koffie en iets lekkers voor je klaar staan!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden