Homoseksualiteit in en rond WOII

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2023
Tijd: 15:00-17:00
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/homoseksualiteit-in-en-rond-woii/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ongeveer drie jaar geleden is de subsidieaanvraag van IHLIA voor het project Homoseksualiteit in en rond de Tweede Wereldoorlog. Digitalisering en ontsluiting collectie IHLIA LGBTI Heritage door het Mondriaan Fonds toegekend.


IHLIA is verheugd om te melden dat we het project met groot succes hebben af kunnen ronden.


Om hier bij stil te staan organiseert IHLIA een feestelijke bijeenkomst waarin we de resultaten van dit project zullen presenteren.


Aan het programma van deze middag wordt nog gewerkt, maar in ieder geval zullen we aandacht besteden aan een artikelenbundel over de bijzondere fotocollectie van Gerrit Jan Vos en een podcast die we naar aanleiding van dit project gestart zijn.


Ook is er een panelgesprek waarin de vindbaarheid van materiaal over lhbti in de Tweede Wereldoorlog centraal staat: Waar loop je als organisatie tegenaan als het gaat om dit materiaal, hoe moet je überhaupt zoeken?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden