Homoseksualiteit in en rond WOII

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2023
Tijd: 15:00-17:00
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/homoseksualiteit-in-en-rond-woii/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ongeveer drie jaar geleden is de subsidieaanvraag van IHLIA voor het project Homoseksualiteit in en rond de Tweede Wereldoorlog. Digitalisering en ontsluiting collectie IHLIA LGBTI Heritage door het Mondriaan Fonds toegekend.


IHLIA is verheugd om te melden dat we het project met groot succes hebben af kunnen ronden.


Om hier bij stil te staan organiseert IHLIA een feestelijke bijeenkomst waarin we de resultaten van dit project zullen presenteren.


Aan het programma van deze middag wordt nog gewerkt, maar in ieder geval zullen we aandacht besteden aan een artikelenbundel over de bijzondere fotocollectie van Gerrit Jan Vos en een podcast die we naar aanleiding van dit project gestart zijn.


Ook is er een panelgesprek waarin de vindbaarheid van materiaal over lhbti in de Tweede Wereldoorlog centraal staat: Waar loop je als organisatie tegenaan als het gaat om dit materiaal, hoe moet je überhaupt zoeken?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden