Queer geschiedenis-wandeling Leeuwarden

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2023
Tijd: 16:00-17:00
Type: Workshop
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/queer-geschiedeniswandeling-leeuwarden/

Locatie:

Naam: Station Leeuwarden
Straat: Stationsplein 1
Postcode: 8911 AE
Plaats: Leeuwarden
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van Queer Geschiedenismaand organiseren wij een wandeling van de binnenstad langs de sporen van de queer geschiedenis van Leeuwarden.


Je hebt het je vast wel eens afgevraagd tijdens een geschiedenis les, waar waren alle queer mensen? Een terechte vraag, want de queer identiteit van belangrijke personen is uit veel geschiedenis boeken gewist. Daarnaast wordt er amper aandacht besteed aan de ervaring van queer personen in het verleden.


Tijdens onze queergeschiedeniswandeling gaan wij op zoek naar de queer geschiedenis van Leeuwarden. Verborgen liefde, pogingen tot het oprichten van COC Friesland, protesten en het openlijk vieren van diversiteit. Hier gaan we allemaal (letterlijk) bij stil staan tijdens de wandeling.


De wandeling is rolstoeltoegankelijk.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden