Queer geschiedenis-wandeling Leeuwarden

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2023
Tijd: 16:00-17:00
Type: Workshop
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/queer-geschiedeniswandeling-leeuwarden/

Locatie:

Naam: Station Leeuwarden
Straat: Stationsplein 1
Postcode: 8911 AE
Plaats: Leeuwarden
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van Queer Geschiedenismaand organiseren wij een wandeling van de binnenstad langs de sporen van de queer geschiedenis van Leeuwarden.


Je hebt het je vast wel eens afgevraagd tijdens een geschiedenis les, waar waren alle queer mensen? Een terechte vraag, want de queer identiteit van belangrijke personen is uit veel geschiedenis boeken gewist. Daarnaast wordt er amper aandacht besteed aan de ervaring van queer personen in het verleden.


Tijdens onze queergeschiedeniswandeling gaan wij op zoek naar de queer geschiedenis van Leeuwarden. Verborgen liefde, pogingen tot het oprichten van COC Friesland, protesten en het openlijk vieren van diversiteit. Hier gaan we allemaal (letterlijk) bij stil staan tijdens de wandeling.


De wandeling is rolstoeltoegankelijk.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden