Gallery Talk: Weaving Herstory with the House of Hopelezz

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 maart 2023
Tijd: 16:00-16:30
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/gallery-talk-weaving-herstory/

Locatie:

Naam: Stedelijk Museum
Straat: Museumplein 10
Postcode: 1017 DJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In 2023 organiseert het Stedelijk een serie Gallery Talks die aandacht besteedt aan maatschappelijke thema’s, waaronder ook de Queer Geschiedenismaand. Samen met experts van binnen en buiten het museum dompel je je in een uur helemaal onder in de verhalen die kunstwerken ons vertellen.


Op 25 maart zijn dat Rietveld-student Carl-Johan Paulsen en Rietveld-alumnus Taka Taka – die beide ook deel uitmaken van de House of Hopelezz. Een werk van Carl-Johan is op dat moment te zien als onderdeel van de Rietveld Uncut–presentatie in het Stedelijk Museum.


A House of Hope is een installatie waarbij kleding, tassen, schoenen en pruiken samen geweven zijn tot een kunstwerk dat refereert aan het sociale vangnet dat een drag house kan zijn. Alle stukken zijn geleend van leden van de House of Hopelezz, het oudste drag house van Nederland. Door deze outfits uit hun oorspronkelijke context, de club, te halen, onderzoekt het werk de betekenis van en opvattingen over een huis, familie en queer expressie.


Er is tijd en aandacht voor extra verdieping en natuurlijk ook ruimte om het gesprek aan te gaan.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden