Gallery Talk: Weaving Herstory with the House of Hopelezz

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 maart 2023
Tijd: 16:00-16:30
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/gallery-talk-weaving-herstory/

Locatie:

Naam: Stedelijk Museum
Straat: Museumplein 10
Postcode: 1017 DJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In 2023 organiseert het Stedelijk een serie Gallery Talks die aandacht besteedt aan maatschappelijke thema’s, waaronder ook de Queer Geschiedenismaand. Samen met experts van binnen en buiten het museum dompel je je in een uur helemaal onder in de verhalen die kunstwerken ons vertellen.


Op 25 maart zijn dat Rietveld-student Carl-Johan Paulsen en Rietveld-alumnus Taka Taka – die beide ook deel uitmaken van de House of Hopelezz. Een werk van Carl-Johan is op dat moment te zien als onderdeel van de Rietveld Uncut–presentatie in het Stedelijk Museum.


A House of Hope is een installatie waarbij kleding, tassen, schoenen en pruiken samen geweven zijn tot een kunstwerk dat refereert aan het sociale vangnet dat een drag house kan zijn. Alle stukken zijn geleend van leden van de House of Hopelezz, het oudste drag house van Nederland. Door deze outfits uit hun oorspronkelijke context, de club, te halen, onderzoekt het werk de betekenis van en opvattingen over een huis, familie en queer expressie.


Er is tijd en aandacht voor extra verdieping en natuurlijk ook ruimte om het gesprek aan te gaan.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden