Gallery Talk: Weaving Herstory with the House of Hopelezz

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 maart 2023
Tijd: 16:00-16:30
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/gallery-talk-weaving-herstory/

Locatie:

Naam: Stedelijk Museum
Straat: Museumplein 10
Postcode: 1017 DJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In 2023 organiseert het Stedelijk een serie Gallery Talks die aandacht besteedt aan maatschappelijke thema’s, waaronder ook de Queer Geschiedenismaand. Samen met experts van binnen en buiten het museum dompel je je in een uur helemaal onder in de verhalen die kunstwerken ons vertellen.


Op 25 maart zijn dat Rietveld-student Carl-Johan Paulsen en Rietveld-alumnus Taka Taka – die beide ook deel uitmaken van de House of Hopelezz. Een werk van Carl-Johan is op dat moment te zien als onderdeel van de Rietveld Uncut–presentatie in het Stedelijk Museum.


A House of Hope is een installatie waarbij kleding, tassen, schoenen en pruiken samen geweven zijn tot een kunstwerk dat refereert aan het sociale vangnet dat een drag house kan zijn. Alle stukken zijn geleend van leden van de House of Hopelezz, het oudste drag house van Nederland. Door deze outfits uit hun oorspronkelijke context, de club, te halen, onderzoekt het werk de betekenis van en opvattingen over een huis, familie en queer expressie.


Er is tijd en aandacht voor extra verdieping en natuurlijk ook ruimte om het gesprek aan te gaan.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden