Gallery Talk: Weaving Herstory with the House of Hopelezz

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 maart 2023
Tijd: 16:00-16:30
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/gallery-talk-weaving-herstory/

Locatie:

Naam: Stedelijk Museum
Straat: Museumplein 10
Postcode: 1017 DJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In 2023 organiseert het Stedelijk een serie Gallery Talks die aandacht besteedt aan maatschappelijke thema’s, waaronder ook de Queer Geschiedenismaand. Samen met experts van binnen en buiten het museum dompel je je in een uur helemaal onder in de verhalen die kunstwerken ons vertellen.


Op 25 maart zijn dat Rietveld-student Carl-Johan Paulsen en Rietveld-alumnus Taka Taka – die beide ook deel uitmaken van de House of Hopelezz. Een werk van Carl-Johan is op dat moment te zien als onderdeel van de Rietveld Uncut–presentatie in het Stedelijk Museum.


A House of Hope is een installatie waarbij kleding, tassen, schoenen en pruiken samen geweven zijn tot een kunstwerk dat refereert aan het sociale vangnet dat een drag house kan zijn. Alle stukken zijn geleend van leden van de House of Hopelezz, het oudste drag house van Nederland. Door deze outfits uit hun oorspronkelijke context, de club, te halen, onderzoekt het werk de betekenis van en opvattingen over een huis, familie en queer expressie.


Er is tijd en aandacht voor extra verdieping en natuurlijk ook ruimte om het gesprek aan te gaan.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden