Tentoonstelling Queer Migrations: Portretten uit Den Haag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 mei 2023
Tijd: 12:00-20:00
Type: Overige
Website: https://www.bibliotheekdenhaag.nl/activiteiten/activiteiten/centrale-bibliotheek/queer-migrations--portretten-uit-den-haag0.html

Locatie:

Naam: Centrale Bibliotheek Den Haag
Straat: Spui 68
Postcode: 2511 BT
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De zoektocht naar een veilig bestaan om volledig jezelf te kunnen zijn, speelt vaak een cruciale rol in de levens van queer personen. Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende queer mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. Je kunt de portretten en verhalen komen bekijken bij de tentoonstelling ‘Queer Migrations: Portretten uit Den Haag’.


Den Haag is een veelzijdige stad, met queer mensen van verschillende achtergronden. Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. Mensen die hier zijn komen wonen, omdat er een oorlog woedt in hun land van herkomst, er armoede heerst, of omdat ze vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit niet geaccepteerd worden en onder moeilijke omstandigheden moeten zien te (over)leven. Ook kun je denken aan verhuizen van de Biblebelt naar Den Haag of migratie van de ene wijk naar de andere wijk, omdat niet alle plekken veilig voelen voor queer personen.


‘De ander’ als gelijke


De tentoonstelling laat bezoekers vanuit een ander perspectief naar migratie te kijken, om de ‘ander’ niet alleen als vluchteling of migrant te laten zien, maar als gelijke.


De tentoonstelling staat tot en met vrijdag 30 juni in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden