Onderwatermusical Aqueerius – Karavaan Festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 mei 2023
Tijd: 12:00-15:30
Type: Theater
Website: https://www.facebook.com/events/196259966498152/196262006497948

Locatie:

Naam: Karavaan
Straat: Keesomstraat 1
Postcode: 1821 BS
Plaats: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In AQUEERIUS dalen we af naar een kleurrijk glitter Atlantis waar allerlei overtuigingen verwateren. Daar waar de zeemeerman niet langer de enige is die schittert, waar iedereen elkaar gewoon laat zwemmen en waar we de vinnen ineen slaan. Van parel tot paling, hier straalt iedereen.


Slecht nieuws!


Het tij is gekeerd, een grote overstroming die de wereld zal doen onderlopen is op komst. En de willekeurige held van het verhaal?


Dat is Jan. Waag de sprong in het diepe en volg Jan tijdens zijn heroïsche zoektocht om de mensheid te redden van de verdrinkingsdood.


P.s. Vergeet je zwemspullen niet!


Afgelopen Winterkaravaan wist Aqueerius al de harten van het publiek te stelen. Deze zomer zijn ze terug op Karavaan Festival, met een spetterende nieuwe en lange versie.


Over de makers


Jip Warmerdam is muziektheater performer & maker en studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op Codarts in Rotterdam. Jip’s werk begeeft zich op het snijvak tussen muziek, theater, beeldende kunst en technologie. Zo creëert ze vervreemdende werelden waarmee ze haar publiek uitnodigt tot zelfreflectie en nieuwe gedachten over huidige patronen.


Seppe Salomé is regisseur en songwriter en is dit jaar afgestudeerd aan de regie-opleiding van Maastricht. In zijn werk focust Seppe zich vooral op muzikaliteit, popcultuur, queerness en een willekeurige fascinatie voor Griekse mythologie. Dit alles combineert hij tot gloednieuwe vertelvormen en universums, waarbij hij de (gender)normen van het traditionele theater probeert te doorbreken.


Charlotte Dommershausen studeerde in 2018 af aan de opleiding muziektheater op Codarts. Sindsdien is ze werkzaam als performer, componist en producer. In haar werk zoekt ze naar wat musical kan betekenen in een hedendaags theaterlandschap beïnvloed door elektronische muziek.


Credits


Concept: Jip Warmerdam | Muziek : Charlotte Dommershausen, Seppe Salome | Tekst: Jasmijn Kenselaar, Jip Warmerdam | Regie: Seppe Salome | Spel: Amelie Ackx, Petra Ball, Jip Warmerdam, Lucas Schilperoort | Kostuums: Annique Nahumury (Terror Kittens) | Coaching: Milou Brockhus, Sanna Vrij, Elly Scheele, Ola Mafaalani | Techniek: Mick Broer | Met dank aan: TimeWindow Rotterdam, Safespace Alkmaar | Mede mogelijk gemaakt door: Janivo stichting, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht, Norma Startersfonds, Lira Fonds | Creatief producent: Karavaan | In co-productie met: Theater Walhalla


jongeren 16 t/m 30 jaar 10,00


vrienden van Karavaan 12,50


standaard 15,00


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden