samesame festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 mei 2023
Type: Festival
Website: https://www.samesamefestival.nl/

Locatie:

Naam: 't Zoet
Plaats: Breda
Provincie: Noord-Brabant
Land: Nederland

Omschrijving:

Nieuw en inclusief muziekfestival in Breda


Het voorjaar komt eraan, de krokussen steken hun kop weer boven de grond en daarmee tellen we af totdat het festivalseizoen weer van start gaat. Aankomend Pinksterweekend (28 mei) vormt gloednieuwe locatie ’t Zoet in Breda het decor voor een nieuw, uniek en cultureel muziekfestival. 


Op zondag 28 mei organiseert ‘samesame festival’ haar eerste editie. “We zien in de randstad al voldoende queer gerelateerde feestjes, Zuid-Nederland loopt wat dat betreft een beetje achter. Daar wilden we verandering in brengen. Op iedere plek vinden we queer mensen en allies (bondgenoten) die willen genieten van een hoogstandje op het gebied van queer culture. Dat willen we nu ook hier, in Breda, bieden,” aldus Yildiz Siskens, mede-initiatiefnemer. 


Yildiz voegt hier verder aan toe: “In the land of the smiles, ook wel bekend als Thailand, worden taalbarrières door locals en toeristen doorbroken met de bekende zin ‘same same, but different’. Ieder mens is van vlees en bloed. We komen op dezelfde manier en zullen op dezelfde manier gaan. Dat verbindt ons. Zo veel anders dan een ander zijn we namelijk niet. Die verbinding koesteren we en manifesteren we op het samesame festival. Ondanks dat we veel overeenkomsten hebben, zijn er ook verschillen. Die maken ons wie we zijn, die maken ons uniek en authentiek. De dualiteit van overeenkomsten en verschillen is waar festival samesame over gaat. Een ode aan de mens in zijn verscheidenheid. Daarom wordt het eerste queer festival in Breda, waar queer en niet queer mensen samen de queer cultuur kunnen ervaren, georganiseerd.


 



What to expect?
Het is een fantastisch nieuw concept waarbij we een brug maken tussen queer art en de mainstream industrie. Verwacht DJ performances van o.a. Doppelgang, Darling Peter, Keta Minaj, Jaye Kaye en Disco Danny & the Queens. ´Cheesecake´, een concept dat al een tijd succesvolle drag events bij Holy Moly Club organiseert, zal de mainstage hosten, waarbij zij de crème de la crème onder de dragqueens meeneemt naar het festival. De internationale allure van de queens staat pal naast een fijne selectie house & underground queer DJ’s. Aangevuld met local finest artiesten achter de decks, maakt dat je vanaf het eerste uur niets wil missen van de vele culturele en creatieve hoogstandjes. Ook biedt het festival een cultureel programma aan zoals theatervoorstelling ´Boys won’t be Boys´, een Vogueing workshop, een festival museum over seks, gender & seksualiteit en als je rondkijkt vind je nog veel meer culturele verrassingen op het festival. 



Voor meer info: www.samesamefestival.com

 

 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden