Dialoog: Hoe solidair ben jij?

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 juni 2023
Tijd: 18.15 - 21.00 uur
Type: Overige
Website: https://www.dialoogindenhaag.nl/agenda/dialoog-hoe-solidair-ben-jij

Locatie:

Naam: De Croissant
Straat: Zieken 3
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Woensdag 28 juni vanaf 18.15 uur ben je welkom bij de dialoog en maaltijd ‘Hoe solidair ben jij?’ Deze bijeenkomst met hapje en drankje is in de ontmoetingsruimte de Croissant in Den Haag (Stationsbuurt).


Kom jij op voor een ander in de problemen? Het lijkt soms wel in onze individualistische samenleving alsof iedereen er alleen voor staat, al zijn er talloze voorbeelden van solidariteit. Steun je bijvoorbeeld mensen uit de LHBTIQ+-gemeenschap als zij zich onveilig voelen? Steun je vrouwen die lastig gevallen worden omdat ze een hijab dragen? Steun jij mensen die gepest worden?
Als je weet dat mensen zich bedreigd voelen laat je dan op de een of andere manier wijze merken dat je aan hun kant staat? In deze dialoog gaan we in op ervaringen rondom solidariteit. Bijvoorbeeld waar jij je solidair hebt getoond of waar mensen solidair met jou waren zodat LHBTIQ+-ers of moslima's merken dat ze veilig zijn. Uit deze ervaringen halen we belangrijke lessen voor de toekomst.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden