DAVID - Ede Pride

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 juni 2023
Tijd: 20:15-22:00
Type: Theater
Website: https://edepride.nl/programma2023/theater-david-pride/

Locatie:

Naam: Cultura
Straat: Molenstraat 45
Postcode: 6711 AW
Plaats: Ede
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

DAVID is een verhaal over een kloppend hart en een vlinderend gevoel. Een verhaal over angst, liefde, dapperheid, schuldgevoel en vrijheid. DAVID gaat over trouw zijn aan jezelf, je geloof, je familie en je vrienden. Wat als je homo én christen bent? Gaat dat samen? Of toch niet? Wordt het stil verdriet of elkaar omarmen?


David speelt in een band, samen met zijn beste vriendin Margje en zijn zus Lea. Als op een avond tijdens een repetitie Timo, de nieuwe buurjongen van Margje, verschijnt zet dat Davids leven op zijn kop. Door de komst van Timo kan David niet langer om zichzelf heen. Maar wat gaat dat betekenen voor zijn vriendschap met Margje, voor zijn zus Lea en voor zijn ouders én voor zijn liefde voor God en voor de kerk.


DAVID vertelt een universeel verhaal over het al dan niet durven te uiten van jouw worsteling of geheim, over het delen van jouw binnenwereld en over hulp durven te vragen. Is dat niet wat we allemaal willen? Durven te praten over een geheim of over hetgeen waar jezelf moeite mee hebt, om daarna te vragen; ‘Help me?’.


DAVID is gebaseerd op en geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van de acteurs en de geïnterviewden


Pre- Pride dialoog na afloop


Na afloop praten we met elkaar door over de hulpvraag van David. ‘Hoe kunnen we er zijn voor jongeren zoals David? Hoe kunnen we jonge queer christenen helpen?’ Dit gesprek zullen we aangaan onder begeleiding vanuit Theater AanZ en een panel van queers, christenen en queer christenen. Door de vele verschillende stemmen waar David mee te maken krijgt in het stuk, zal er voor iedereen herkenning en erkenning te vinden zijn.


Daarnaast willen we ook vooruit kijken. Tijdens deze dialoog zitten we een ruime week voor EDE pride, een feest/protest dat flink wat los kan maken in Ede. Wat kan een Pride als deze betekenen voor iemand als David? Hoe praat je thuis of in de kerk over Pride?


We hopen door deze dialoog een stem te geven aan queer christenen in het pride programma. Zo willen we elkaar beter leren begrijpen in deze schijnbare tegenstelling die in zoveel jongeren in Ede samenkomt. Tijdens de borrel is er ruimte om verder door te praten en uitdrukking te geven aan wat je mee hebt genomen uit het stuk en de aansluitende dialoog.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden