Pride & Prejudice: Pages of Pride

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 juli 2023
Tijd: 11:00-12:00
Type: Overige
Website: https://www.melkweg.nl/nl/agenda/pages-of-pride-30-07-2023/

Locatie:

Naam: Melkweg
Straat: Lijnbaansgracht 234 A
Postcode: 1017 PH
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Melkweg presents: Pages of Pride! Een avond die in het teken staat van literatuur, spoken word, (voor)lezen en luisteren - maar dan in een queer jasje. We dagen je uit om al je vooroordelen achter te laten bij de voordeur en ondergedompeld te worden in een wereld van LGBTQIA+ teksten en woorden. Bekijk hieronder alvast de voorlopige line up - meer informatie volgt snel via deze pagina en onze socials. 


Voor dit evenement werken we samen met Unwanted Words, een platform voor opkomende LGBTQIA+ dichters en spoken wordartiesten in Rotterdam & omgeving.


Dit programma is onderdeel van Pride & Prejudice. Ontdek hier meer! 


LINE UP


VOORLEESSESSIE DOOR MA'MAQUEEN


Ma'MaQueen is een inspirerende artiest en een onmiskenbaar talent. Je kent haar vast van Drag Race Holland 2020, of van House of Holographic Hoes, een verzamelplek voor jonge (queer)mensen die zich in hun reguliere familie meestal niet op hun plek voelen. Na de ophef in bij de Drag & Kids voorleesmiddag in Rotterdam, waarbij er na een voorleesmiddag door dragqueens door meerdere partijen demonstraties werden aangekondigd, is ze van harte welkom bij Melkweg voor een educatieve en inspirerende voorleessessie voor kinderen! Er is na de sessie tijd en ruimte voorzien waarin de kinderen al hun prangende vragen kunnen stellen aan Ma'MaQueen. 


NAYA ALJOUDI


Naya Aljoudi is een Syrische, queer, non-binaire kunstenaar: de belangrijkste identiteit die hen zichzelf heeft gegeven is dichter. In hun werk onderzoekt Naya onderwerpen als oorlogen, migratie, koloniale technologieën, trauma, verzet en collectieve bevrijding.


SUNNI


Sunni Lamin Barrow (1998) is een bekroonde spoken word-artiest die zijn achtergrond, meerdere identiteiten en levenslange ervaringen volledig omarmt en verwerkt in de vele onderscheidende kunstwerken die hij creëert. Op deze avond zal hij de poëzievoordracht verzorgd door Unwanted Words aan elkaar praten! 


LASHAAAWN


LASHAAAWN (zij/hen) is een interdisciplinaire performer en schrijver. Ze is een dichter, gastvrouw, dragqueen, comedian en schrijver van epische fantasie korte verhalen. Hun ervaring varieert van muzikale optredens tot theatrale komische commentaar), en maatschappijkritische rollen op het witte doek. Bovendien heeft ze een verzameling literair werk. 


MELODY DAVID


Melody David is een queer Brits-Nigeriaanse schrijver en dichter uit Londen. Haar debuut chapbook 'rebirth', gepubliceerd in 2022 door Versal, is een rauwe verkenning van zwarte vrouwelijkheid vol liefde, nostalgie en magie. 


SHARAN BALA


Sharan is een kunstenares, intersekse-activiste en publieke spreker. In haar werk reflecteert ze op de medische instellingen die haar gezonde intersekse lichaam medisch hebben behandeld. Tijdens Pages of Pride komt ze een lezing geven met kunstzinnige insteek over haar eigen intersekse-ervaring aan de hand van haar kunstwerken, gevolgd door een uitgebreide Q&A. Door gebruik te maken van haar ervaring In haar multimedia-installaties en sculpturen stelt ze vragen over machtsstructuren, de medische blik en de medische, politieke en sociale diagnoses van geslacht. 


IN DE KAST, UIT DE KAST


Bert Sliggers was een groot deel van zijn arbeidzame leven conservator van Teylers Museum waar hij verantwoordelijk was voor een aantal spraakmakende tentoonstellingen. Hij publiceert geregeld over de uitgeversgeschiedenis van porno en erotica, en doet onderzoek naar de geschiedenis van erotisch pulp in Europa. In Melkweg toont hij tijdens Pages of Pride de hoogtepunten uit zijn smakelijke verzameling op het gebied van LGBTQIA+. Schuif aan bij Bert, pak een boek uit de kast of laat je er de oren van je hoofd over vertellen door Bert zelf. 


LIVING LIBRARY


In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een transgender persoon, een ex-crimineel, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Op deze avond komt Living Library speciaal voor Pages of Pride langs met een paar mensen om te lezen. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden