Speeddate en borrel voor regenboog wensouders

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 22 september 2023
Tijd: 20.00
Type: Overige
Website: https://www.meerdangewenst.nl/activiteit/db-2023-09-22/

Locatie:

Naam: Wordt bij aanmelding bekendgemaakt
Plaats: Den Bosch
Provincie: Noord-Brabant
Land: Nederland

Omschrijving:

Combinatie Speeddate en Borrel voor regenboog (wens)ouders in Den Bosch


Als je LHBT bent is het vergeleken met hetero’s een stuk complexer om invulling te geven aan je kinderwens. Veel regenboog wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een andere ouder van het andere geslacht om zo'n spannend traject mee te bewandelen? Op 22 september kan dit in Den Bosch. Er zal voor regenboog ouders en wensouders op deze avond ook een borrel zijn om ervaringen uit te wisselen met elkaar over het regenboog ouderschap.


Tijdens de speeddate kunnen wensouders uit Gelderland en Noord-Brabant elkaar ontmoeten en leren kennen in korte gesprekken. De avond is specifiek bedoeld voor wensouders die co-ouderschap overwegen. Niet alleen als je LHBT bent, kun je je voor de speeddate aanmelden. Zo kunnen bijvoorbeeld ook single-heterovrouwen er mogelijk een homostel ontmoeten om een gezin te stichten.   


De speeddate is een eerste verkenning. We adviseren iedereen met klem om na de ‘speed’ gesprekken vervolgens héél ‘slow’ en zorgvuldig verder te gaan.


Stichting Meer dan Gewenst (de landelijke stichting voor regenboog ouderschap) organiseert regelmatig een speeddate in Den Bosch. ‘Voor co-ouderschap is het belangrijk dat de wensouders op niet al te grote afstand van elkaar wonen. Daarom richten we ons bij deze speeddate op wensouders uit Gelderland, Noord- Brabant en de directe omgeving daarvan.’


Meet The Pink Parents:


Behalve een speeddate is er op deze avond ook een borrel voor regenboog (wens)ouders. Hiervoor zijn ouders uit het hele land welkom om hun ervaringen met elkaar uit te wisselen. Wensouders en ouders kunnen bij de borrel met elkaar in gesprek gaan over vragen als: Hoe ervaren de ouders en de kinderen hun gezinsvorm?  Hoe vertel je je kinderen waar ze vandaan zijn gekomen? Wat vertel je je omgeving? Waar loop je tegenaan? Heb je tips voor anderen?
En uiteraard is het ook gewoon heel leuk om andere regenboog ouders en wensouders te ontmoeten!
<!-- [if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->


Stichting Meer dan Gewenst


Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor LHBT ouders en wensouders. Zij organiseert o.a. informatie-bijeenkomsten voor wensouders, maar ook speelmiddagen voor kinderen met regenboog ouder(s). De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid voor wensouders of ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een mogelijke co-ouder of donor. Meer informatie op www.meerdangewenst.nl.


Praktische informatie speeddate


De speeddate en de (wens)ouderborrel zijn op vrijdagavond 22 september van 20:00 – 23:00 uur in Den Bosch. De precieze locatie krijgen de deelnemers na aanmelding. Kijk voor aanmelding en meer informatie op www.meerdangewenst.nl.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden