Poink LIVE Huiskamercafé – Jezelf zijn

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 december 2023
Tijd: 14.00 -16.30
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-live-huiskamercafe-jezelf-zijn-zondag-17-december-2023/

Locatie:

Naam: Woongemeenschap Eikpunt
Straat: Duitslandstraat 4
Postcode: 6663 LE
Plaats: Lent Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Kom jezelf warmen aan mooie gesprekken tijdens het Huiskamercafé van Poink. Praat, deel en luister mee met andere vrouwen-die-van-vrouwen-houden. Voor een goed gesprek – gewoon omdat het kan en omdat het zo waardevol kan zijn.

Meld je hier aan: https://bit.ly/LIVEHuiskamercafePoink
Kosten: € 6,-

Wat is een Huiskamercafé?
Het Huiskamercafé is een ontmoetingsplek voor vrouwen-die-van-vrouwen-houden (LBTQ+). Een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen. Tijdens een Huiskamercafé gaan we met elkaar in gesprek rondom een bepaald thema, vanuit wederzijds respect en nieuwsgierigheid. Het thema dit keer is ‘Jezelf zijn’.

Thema: “Jezelf zijn”
Jezelf zijn of meer jezelf durven zijn!
Ik moet mezelf durven zijn of meer mezelf zijn. Dat is een uitdrukking die we vaak horen. Maar wanneer ben je nu jezelf en wat wordt er mee bedoeld? Of hoe word je meer jezelf?

Helemaal jezelf zijn kan bevrijdend werken is bevrijdend. Het betekent dat je door het leven gaat als wie en wat je bent, zonder allerlei ingewikkelde maskers te dragen of je anders voor te doen dan je bent. Wie zichzelf is, voelt zich voldoende veilig en vertrouwd om meer van zichzelf te laten zien. Durft te zeggen wat hij/zij vindt zonder aarzeling, scrupules of belemmeringen.

Maar hoewel helemaal jezelf zijn zo simpel klinkt, voor de meesten van ons is het niet zo eenvoudig. Waarom niet? Omdat we ergens geloven dat we niet goed genoeg zijn. Deze overtuiging geeft ons vervolgens het gevoel dat we ons anders (lees beter) moeten presenteren naar de buitenwereld.

In dit Huiskamercafé gaan we hierover graag met elkaar in gesprek: Wat betekent jezelf zijn voor jou? Wanneer vind jij het moeilijk of juist makkelijk om jezelf te zijn of Hoe word je meer jezelf?

 Tijdens het live huiskamercafé ga je – na een korte uitleg – steeds in groepjes van 4-5 vrouwen met elkaar in gesprek aan de hand van leuke vragen rondom dit thema.

Het LIVE Huiskamercafé wordt georganiseerd door Lisa, Marjolein en Anneke

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden