Poink LIVE Huiskamercafé – Jezelf zijn

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 december 2023
Tijd: 14.00 -16.30
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-live-huiskamercafe-jezelf-zijn-zondag-17-december-2023/

Locatie:

Naam: Woongemeenschap Eikpunt
Straat: Duitslandstraat 4
Postcode: 6663 LE
Plaats: Lent Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Kom jezelf warmen aan mooie gesprekken tijdens het Huiskamercafé van Poink. Praat, deel en luister mee met andere vrouwen-die-van-vrouwen-houden. Voor een goed gesprek – gewoon omdat het kan en omdat het zo waardevol kan zijn.

Meld je hier aan: https://bit.ly/LIVEHuiskamercafePoink
Kosten: € 6,-

Wat is een Huiskamercafé?
Het Huiskamercafé is een ontmoetingsplek voor vrouwen-die-van-vrouwen-houden (LBTQ+). Een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen. Tijdens een Huiskamercafé gaan we met elkaar in gesprek rondom een bepaald thema, vanuit wederzijds respect en nieuwsgierigheid. Het thema dit keer is ‘Jezelf zijn’.

Thema: “Jezelf zijn”
Jezelf zijn of meer jezelf durven zijn!
Ik moet mezelf durven zijn of meer mezelf zijn. Dat is een uitdrukking die we vaak horen. Maar wanneer ben je nu jezelf en wat wordt er mee bedoeld? Of hoe word je meer jezelf?

Helemaal jezelf zijn kan bevrijdend werken is bevrijdend. Het betekent dat je door het leven gaat als wie en wat je bent, zonder allerlei ingewikkelde maskers te dragen of je anders voor te doen dan je bent. Wie zichzelf is, voelt zich voldoende veilig en vertrouwd om meer van zichzelf te laten zien. Durft te zeggen wat hij/zij vindt zonder aarzeling, scrupules of belemmeringen.

Maar hoewel helemaal jezelf zijn zo simpel klinkt, voor de meesten van ons is het niet zo eenvoudig. Waarom niet? Omdat we ergens geloven dat we niet goed genoeg zijn. Deze overtuiging geeft ons vervolgens het gevoel dat we ons anders (lees beter) moeten presenteren naar de buitenwereld.

In dit Huiskamercafé gaan we hierover graag met elkaar in gesprek: Wat betekent jezelf zijn voor jou? Wanneer vind jij het moeilijk of juist makkelijk om jezelf te zijn of Hoe word je meer jezelf?

 Tijdens het live huiskamercafé ga je – na een korte uitleg – steeds in groepjes van 4-5 vrouwen met elkaar in gesprek aan de hand van leuke vragen rondom dit thema.

Het LIVE Huiskamercafé wordt georganiseerd door Lisa, Marjolein en Anneke

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden