Fototentoonstelling Queer Migrants: Portretten uit Den Haag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 maart 2024
Tijd: 09.00 - 21.00 uur
Type: Overige
Website: https://atriumcityhall.nl/agenda/queer-migrations-portretten-uit-den-haag/

Locatie:

Naam: Atrium Stadhuis
Straat: Spui 70
Postcode: 2501 CL
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Nog tot en met 21 maart ben je van harte welkom bij de fototentoonstelling Queer Migrants: Portretten uit Den Haag in het Atrium Stadhuis in Den Haag.

Zanyar Aziz, de fotograaf van Queer Migrants, portretteerde queer mensen die elk om verschillende redenen naar Den Haag zijn geëmigreerd.

Zij hebben diverse achtergronden en allemaal een verhaal te vertellen. Ze zijn hier komen wonen, omdat er bijvoorbeeld een oorlog woedt in hun land van herkomst, er armoede heerst, of omdat ze vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit niet geaccepteerd worden en onder moeilijke omstandigheden moeten zien te (over)leven. Ook kun je denken aan verhuizen van de Biblebelt naar Den Haag of migratie van de ene wijk naar de andere wijk, omdat niet alle plekken veilig voelen voor queer personen.

De zoektocht naar een veilig bestaan om volledig jezelf te kunnen zijn, speelt vaak een cruciale rol in de levens van deze queer personen. Zanyar Aziz laat hun verhalen zien en geeft hen een stem.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden