Transgender Visibility Day: Trans in Zicht

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2024
Tijd: 13:00-15:00
Type: Overige
Website: https://www.bibliotheekdenhaag.nl/activiteiten/activiteiten/centrale-bibliotheek/transgender-visibility-day--trans-in-zicht.html

Locatie:

Naam: Centrale Bibliotheek Den Haag
Straat: Spui 68
Postcode: 2511 BT
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van International Transgender Visibility Day presenteren de Transketeers een kleurrijk programma met buitengewone outsiders, veerkrachtige queers en de heerlijk onaangepasten. Maak kennis met de Ballroom (voguing) scene en ontdek hoe Google een trans revolutie in gang zette.


De Transketeers nemen het publiek mee terug in de tijd en vertellen verhalen over markante transpersoonlijkheden. Ontdek met James Major 007, medeorganisator van PLAYGROUND, de geschiedenis van Ballroom en Voguing en oefen de essentie van de ballroomscène: poseren. Ook wordt er stilgestaan bij hoe online platforms zoals Google en Youtube zorgden voor zichtbaarheid, zelfacceptatie en een community. Dompel je onder in de wereld buiten de gender lijntjes en leer transmensen kennen die met rebelse zichtbaarheid hun plek in de maatschappij opeisten.


Ieder jaar op 31 maart worden tijdens Transgender Visibility Day de bijdragen van transgenderpersonen aan de maatschappij gevierd en erkend. Tegelijkertijd wordt er aandacht gevraagd voor discriminatie tegen transmensen en ligt er een focus op het verhogen van de zichtbaarheid van de transgemeenschap.


Wil je meer queergeschiedenis? Klik dan op onderstaande knop voor een overzicht van alle programma's in de Centrale Bibliotheek tijdens de Queer Geschiedenismaand.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden