PIZZA OF TACO'S: een verkenning van genderdiversiteit

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 mei 2024
Tijd: 20:00-22:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/cocrotterdamzhz

Locatie:

Naam: De Firma Kunstcentrum
Straat: Achter de Kerk 13
Postcode: 2801 JX
Plaats: Gouda
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

“PIZZA OF TACO'S” een verkenning van genderdiversiteit


Remke Verdegem (zij/haar), voorzitter van het bestuur van Transgender Netwerk Nederland, neemt ons donderdag 2 mei mee op een ontdekkingstocht in de wondere en vrij verrassende wereld van genderdiversiteit. Tevens zal Remke haar persoonlijke en soms aangrijpende ‘coming out’ verhaal delen met de aanwezigen.


Met onze kunst, die uitnodigt tot denken buiten de gebaande paden als decor, komt Remke haar verhaal met ons delen in de Galerie van Kunstcentrum de Firma in Gouda .


Niet een doorsnee verhaal, maar een verhaal over kleuren buiten de lijntjes van de kleurplaat die we het leven noemen. Dat gaat niet expres, dat gebeurt omdat die grenzen soms niet passen. Er is ruimte buiten die lijntjes, niet voorgekauwd, maar in te vullen naar wat er nog miste in wie we zijn. Buiten dat kader is de ruimte voor het resterende stukje persoonlijkheid die we kleur mogen geven. Een kunstwerk dat ondertekend wordt met een eigen handtekening.


Graag nodigen we je uit om deze avond met ons bij te wonen, jezelf te verrijken met kunst en kennis.


Remke Verdegem, Saskia Vergunst & Henk Veldhuizen


Donderdag 2 mei 2024


De Firma Kunstcentrum


Achter de Kerk 13, Gouda


Aanvang: 20.00 uur; Inloop vanaf 19.45 uur


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden