Dansvoorstelling Heroes - Igor Vrebac: Een ode aan vrouwen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 26 juni 2019
Tijd: 20:30
Type: Cafe & Party
Website: https://www.theaterinsblau.nl/programma/m/JMF.DNO/Heroes-amp;-voorprogramma

Locatie:

Naam: Theater ins Blau
Straat: Haagweg 6
Postcode: 2311AA
Plaats: Leiden
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.


HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.


HEROES is geheel woordloos en dus verstaanbaar voor allen.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden