Rondleiding bij expositie ‘What a Genderful World’ in Tropenmuseum

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 19 oktober 2019
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/rondleidingen-bij-expositie-what-a-genderful-world-in-tropenmuseum/

Locatie:

Naam: Tropenmuseum
Straat: Linnaeusstraat 2
Postcode: 1092 CK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van de Maand van de Geschiedenis – met thema Zij/Hij – en de Black Achievement Month organiseert IHLIA LGBT Heritage in samenwerking met het Tropenmuseum rondleidingen door de tentoonstelling What a Genderful World van het Tropenmuseum.


Tijdens de tours laten de rondleiders hun favorieten uit de tentoonstelling zien, vertellen hun eigen verhaal en plaatsen kritische kanttekeningen.


Hoe wordt er wereldwijd en door de tijd heen tegen gender aan gekeken, met name in pre-koloniale tijden en gebieden? Kunnen we in deze tijd voorbij Zij/Hij kijken? Wat zijn inspirerende of juist pijnlijke voorbeelden?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

IFFR 2020

Grote diversiteit aan films en focus op jonge, onderscheidende makers: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat van start.

Lees verder

Rolverdeling ouderschap

Dilemma: Na de geboorte van ons kind wil mijn vriendin parttime gaan werken. Ze wordt dan afhankelijk van mij, en ik verfoei afhankelijkheid. Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden