Rondleiding bij expositie ‘What a Genderful World’ in Tropenmuseum

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 19 oktober 2019
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/rondleidingen-bij-expositie-what-a-genderful-world-in-tropenmuseum/

Locatie:

Naam: Tropenmuseum
Straat: Linnaeusstraat 2
Postcode: 1092 CK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van de Maand van de Geschiedenis – met thema Zij/Hij – en de Black Achievement Month organiseert IHLIA LGBT Heritage in samenwerking met het Tropenmuseum rondleidingen door de tentoonstelling What a Genderful World van het Tropenmuseum.


Tijdens de tours laten de rondleiders hun favorieten uit de tentoonstelling zien, vertellen hun eigen verhaal en plaatsen kritische kanttekeningen.


Hoe wordt er wereldwijd en door de tijd heen tegen gender aan gekeken, met name in pre-koloniale tijden en gebieden? Kunnen we in deze tijd voorbij Zij/Hij kijken? Wat zijn inspirerende of juist pijnlijke voorbeelden?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Mijn jaren bij de politie

Ellie Lust is Nederlands populairste ex-politievrouw. In haar boek vertelt ze openhartig en eerlijk over haar ruim dertig jaar bij de politie in Amsterdam.

Lees verder

'Lesbische man'

Hoogstpersoonlijk: 'Is het interne homofobie, waardoor ik maar niet wil toegeven dat ik alleen op vrouwen, non-binaire en transmensen val?'

Lees verder

Hannah Gadsby: Douglas

De Australische comedian komt met haar nieuwe show 'Douglas' naar Nederland. Ze staat op 13 november in een uitverkocht Carré. 'Pers en publiek is lyrisch.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden