Coming Out Festival 2019 Amersfoort

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 oktober 2019
Tijd: 07:30-17:30
Type: Cafe & Party
Website: https://www.facebook.com/events/2526763050677847/

Locatie:

Naam: Stadhuisplein
Straat: Stadhuisplein
Postcode: 3811 BB
Plaats: Amersfoort
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

Op Coming-Outdag, welke jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een LHBTIQ+er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen. Een dag waarop 'gevierd' wordt dat je uit de kast bent gekomen, dit moment viert Amersfoort drie dagen lang onder het motto "Proud to come out / Proud to be out! "


Sinds een paar jaar wordt er in Amersfoort, die zich sinds 2008 regenboogstad mag noemen, een scala aan activiteiten georganiseerd rondom Coming-Outdag. Door diverse organisaties worden activiteiten en evenementen georganiseerd onder de noemer Coming Out Festival Amersfoort.


Op vrijdag 11 oktober wordt het weekend gestart door traditiegetrouw de regenboogvlag te hijsen met wethouder Cees van Eijk op het Stadhuisplein.


Nieuw dit jaar is het "Coming-Out-Door" podium op de Hof waarop diverse optredens plaats gaan vinden. Op vrijdagmiddag is het podium voor de jeugd, zij zullen het weekend aftrappen met een Coming Out Party.


In de avond is er onder andere een ontmoeting van T-Amersfoort en een Coming-Out feest van LHBT Soest/Soesterberg. Daarnaast is in theater de Lieve Vrouw de voorstelling "En toen schiep God Mounir" te zien. De avond wordt afgesloten door DJ Michiel van Buuren op het "Coming-Out-Door" podium.


Zaterdagavond 12 oktober is er een bingoshow van Dusty Gersanowitz.


Op zondag 13 oktober is er tijdens een lunch een boeklezing en de Roze Viering met aansluitend de uitreiking van het Koetje Award, welke jaarlijks wordt uitgereikt aan een Amersfoorter die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de LHBTIQ+-gemeenschap waarna het weekend wordt afgesloten bij het "Coming-Out-Door" podium.


Het volledige programma is te zien op de Facebookpagina Gaylender Amersfoort e.o.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Genderneutrale kleding

Zeeman wordt 'zeemens': de Nederlandse winkelketen lanceert een genderneutrale kledinglijn, genaamd #BasicZ, in unisex-fit en genderneutrale kleuren.

Lees verder

Ziek, zondig en pervers

Conversietherapie of 'homogenezing': een traumatische brainwash voor God en familie-eer. In Nederland is een verbod op deze 'therapieën' eindelijk in zicht.

Lees verder

Ze wil naar een seksfeest

Zij & seks: 'Lijkt het je niet geil, al die lijven om ons heen?' Het riep bij mij het beeld op van een soort slangenkuil vol glibberige vrouwenlichamen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden