Pride themaweek 2020 op KRO-NCRV

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 juli 2020
Tijd: 12:00-00:00
Type: Groot Event
Website: https://kro-ncrv.nl/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Nu de Gay Pride dit jaar niet doorgaat, staat KRO-NCRV van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus een week lang in het teken van de liefde met de boodschap: “KRO-NCRV: Liefde is van iedereen”. In een speciale Pride themaweek omarmt KRO-NCRV de liefde in de gehele programmering op zowel televisie, radio als online. 


Programmering Pride themaweek 2020 (25 juli t/m 2 augustus)


Ter gelegenheid van de opening van de Prideweek en naar aanleiding van de vele recente incidenten van homohaat en geweld op straat, zendt KRO-NCRV de documentaire Mans Genoeg uit. Presentator Jan Kooijman gaat aan de hand van Saïds leven, met zijn vriendenkring en overige betrokken sprekers, zo breed mogelijk op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. Jan spreekt met homo’s uit de stad en van het platteland, met religieuze en niet religieuze achtergrond, met de oude en nieuwe generatie. Wat is anno 2020 de stand van zaken? 


Dinsdag 28 juli schetst Frans Bromet een schokkend beeld van homohaat in Nederland in de documentaire Homopesten. De schokkende verhalen van homohaat tonen aan dat daders van pesterijen vaak buurtgenoten zijn. Als slachtoffers aangifte doen bij de politie wordt hun verhaal afgedaan als burenruzie. 


Via een montage van video’s die door jonge homo's, biseksuelen, lesbiennes en transseksuelen zelf op het internet is gepost, laat deze documentaire het moment van hun coming out zien. Kijk op dinsdag 28 juli naar Out, een documentaire van het moment waarop een leven voor altijd zal veranderen.


Het zaad en de 11 eitjes is een ontroerende documentaire die op een heel persoonlijke manier laat zien hoe moeilijk het voor homomannen in Nederland is om hun kinderwens te vervullen. Julia von Graevenitz volgde anderhalf jaar lang hoe Dennis en Lody samen met een draagmoeder het onmogelijke toch mogelijk proberen te maken. De film is een schrijnend verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstellingen van een homostel met een kinderwens.


De uit Syrie gevluchte Mahmoud Hassino organiseert in Istanboel de allereerste Mr. Gay Syria-verkiezingen. Kapper Husein doet mee aan de webstrijd, maar leeft ondertussen een dubbelleven als vader en echtgenoot in een conservatief Syrisch gezin. Mr Gay Syria is op 31 juli te zien op NPO 2 extra.


Ook BinnensteBuiten maakt een speciale thema aflevering, namelijk op vrijdag 31 juli. Chef-kok Ramon Brugman bakt een regenboogtaart, in Artis vertelt bioloog Charlotte Vermeulen over seksuele diversiteit in de dierenwereld en een Utrechts regenbooggezin laat hun kleurrijke woonboot zien.


Inclusiviteit


Inclusiviteit is een bekend en belangrijk thema voor KRO-NCRV. Zo volgde Jan Kooijman in Hij is een Zij jonge transgenders tijdens hun transitie. In Uit de Kast volgde Arie Boomsma jongeren bij hun coming out, waarna Sofie van den Enk in Ouders uit de kast liet zien wat er gebeurt als in een gezin één van de ouders homoseksueel blijkt te zijn. Margriet van der Linden ging de grens over en onderzocht in How to be gay de homoacceptatie in Rusland, China, Libanon en Engeland. In hoeverre kunnen LHBTI’ers daar zichzelf zijn?


Pride themaweek 2020, vanaf zaterdag 25 juli t/m zondag 2 augustus bij KRO-NCRV op televisie, radio en online. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Summerland

Mythes en magie bestaan niet? Door onverwacht bezoek komen emoties en geheimen uit het verleden boven die Alice lang probeerde te onderdrukken. Binnenkort in de bios!

Lees verder

Ze was van mij

Ik had geen berichtje teruggekregen van Mel. Ik moest wachten, wachten. Nog twee dagen en dan zou ik weten of mijn toekomst met of zonder haar zou zijn. | De vrouw op de brug, deel 29.

Lees verder

Probleemgeval

'Mijn leidinggevende weet dat ik ook val onder de groep met die lastige, lange letterreeks. Hij onderdrukt zijn lach en slikt wat ongemak weg.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden