Holebibib - Leesclub Sally Rooney - Gesprekken met vrienden

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 september 2020
Tijd: 13:30 - 15:00
Type: Overige
Website: https://www.hetrozehuis.be

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1 en 2
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

Ook in september organiseert de Holebibib de Leesclub. Dit keer lezen we Gesprekken met vrienden van Sally Rooney. 

Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.
Gesprekken met vrienden van Sally Rooney is een moderne roman over de lusten en lasten van de jeugd. Rooney schrijft in een heldere stijl en met onderkoelde humor. Gesprekken met vrienden is Rooneys debuutroman, die door The Guardian als een van de belangrijkste debuten van 2017 is uitgeroepen.

Zegt je dit wel iets? Lees het boek en bespreek deze samen met de andere leden van de Leesclub.

De leesclub zal omwille van de coronamaatregelen doorgaan op zolder (Draakplaats 1) en niet in de de Holebibib (Draakplaats 2). Er is handgel en we houden 1.5 meter afstand.

Deze locatie is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid kan je altijd mailen naar info@hetrozehuis.be

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets. 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden