De Profundis

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 januari 2021
Tijd: 20:15-22:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.toneelgroepoostpool.nl/voorstellingen/de-profundis/

Locatie:

Naam: Huis Oostpool
Straat: Bolwerk 30
Postcode: 6811 JW
Plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Oscar Wilde’s De Profundis is een aangrijpende literaire getuigenis van een fatale en verboden liefde tussen twee mannen. Regisseur Charli Chung maakt met zijn bewerking van deze klassieker na de hit Don Caravaggio (2019) wederom een theatrale vertaling van een literair meesterwerk, waarin het pleidooi van een homoseksuele historische figuur onevenredig van toepassing is op het nu. De Profundis | uit de diepte roep ik is een mix van theater, dans, muziek en beeldende kunst, gespeeld door Ludwig Bindervoet en met livemuziek van performancekunstenaar Ariah Lester.


De Profundis | uit de diepte roep ik gaat op tournee door heel Nederland van 5 januari t/m 21 maart. Première 8 januari in Huis Oostpool in Arnhem. Kaartverkoop en informatie via oostpool.nl


Oscar Wilde’s De Profundis


De rebelse, zelfverklaard meesterlijke schrijver Oscar Wilde schreef in 1897 vanuit de gevangenis één van de langste en meest urgente ‘liefdesbrieven’ ooit. Deze nooit verstuurde brief etaleerde zich zowel als een bittere klaagzang voor een verloren liefde als een loflied op vriendschap en vergeving. Oscar Wilde, veroordeeld vanwege zijn homoseksualiteit, beschrijft nauwgezet een even destructieve als verslavende passie. Liefde en haat, schoonheid en wrok, vrijheid en geloof vechten om voorrang. Het inzicht dat lijden het ware geheim van ons bestaan is, is het resultaat. Zonder schaamte of terughoudendheid beschrijft Wilde alle stadia van rouw, zijn woede, zijn pijn, zijn verlangen, de vergeving.


Charli Chung: toneel als absolute vrijplaats 


Zoals Oscar Wilde in het schrijven van zijn brief een absolute vrijplaats vond, maakt regisseur Charli Chung (Den Haag, 1995) van het toneel zo’n zelfde ruimte. Een woedeverzamelplaats. Een biechtstoel waar alles luidop gezegd kan worden. Een plek waar de diepste en donkere gedachten het licht zien. Het werk van de jonge regisseur Charli Chung is direct, vurig, fris en brutaal. Chung beschikt over een creatieve dadendrang en haalt inspiratie uit alles wat hij tegenkomt. Zijn film-, boek-, en theaterbewerkingen leiden tot nieuw en eigen werk. Met een onstilbaar geloof in de kracht van theater zoekt hij met zijn werk naar manieren om mensen te inspireren tot het verkennen van verschillende vormen van leven en liefhebben. Na zijn afstuderen aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht maakte Chung bij Frascati Producties o.a. Bij jou begin ik (2018) Don Caravaggio (2019) en Wolven huilen niet alleen (2020) en bij Oostpool regisseerde hij o.a. de jongerenvoorstelling KIDS  (2018), de paradehit  Alles wat liefde is (2019) en recent Liefdesziek (2020). Charli Chung komt in januari 2022 met de voorstelling Edward II.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder

Gillian speelt Eleanor

Deze week werd bekend dat (biseksuele) Gillian Anderson de rol van (biseksuele) Eleanor Roosevelt gaat spelen in een nieuwe Showtime-productie The First Lady.

Lees verder

Mijn nieuwe LHBT+ icoon

Dat we tot een punt komen waarop uit de kast komen geen ding meer is. Dat een dochter zegt: 'Mam, ik heb een vriendin'. En mam antwoordt: 'Leuk!', en door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden