OUTtv kiest 2021

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 maart 2021
Tijd: 21:30-22:00
Type: Politiek
Website: https://www.out.tv/nieuws/outtv-kiest-de-queer-vote-enquete/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Omdat OUTtv haar LGBTI+-achterban zo goed mogelijk wil informeren over de roze standpunten van de diverse partijen die deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen, zendt de lifestyle-zender vanaf dinsdag 23 februari wekelijks het programma ‘OUTtv Kiest’ uit. Het programma hoopt de queer-minded te helpen bij hun stemkeuze.


De ‘OUTtv Kiest 2021’-afleveringen bestaan uit informatie over de agenda van de politieke partijen betreffende LGBTI+ -rechten, een mini-quiz met diverse lijsttrekkers om de kennis over de gay-lifestyle te testen en fragmenten van het recent gehouden COC lijsttrekkersdebat. Het programma bestaat uit vier afleveringen, waarin wekelijks twee kandidaten aan het woord komen.


Daarnaast lanceert OUTtv de online Queer Vote om te achterhalen waar de Nederlandse LGBTI+-gemeenschap op gaat stemmen en vragen we in hoeverre roze standpunten belangrijk zijn bij het bepalen van de keuze. Onderwerpen losstaand van LGBTI+-rechten komen tevens aan bod. Wat vinden zij van het gevoerde coronabeleid? Hoe denken zij over beleid m.b.t. klimaat en huisvesting? De uitslag van de vierjaarlijkse Queer Vote zal in de week van de verkiezingen bekend worden gemaakt.


OUTtv Kiest’ is vanaf 23 februari elke dinsdag om 21:30 uur te zien op OUTtv te ontvangen via o.a. VodafoneZiggo (129) en KPN (77).

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Seksueel trauma

'Het ging als een waas aan me voorbij en tegelijk herinner ik me elk detail. Ook nu nog, 30 jaar later. Ik heb er zelf om gevraagd, ik heb ze hun gang laten gaan... Daar heb ik last van.'

Lees verder

rosetta.

Platform voor en door vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Opgericht om zichtbaarheid te vergroten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Lees verder

Feiten en cijfers

'Ronduit verontrustend', zegt Simon Timmerman, Movisie: 'Plannen en beleid moeten inclusiever worden ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden