WikiVrijdag Online Meet-up

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 9 april 2021
Tijd: 14:00-16:00
Type: Overige
Website: https://atria.nl/agenda/wikivrijdag-online-meet-up-5/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Omdat fysiek bij elkaar komen in Amsterdam voorlopig nog niet mogelijk is, organiseren Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland ook in 2021 gezamenlijke online WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer gendergerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.


De data voor de WikiVrijdagen tot en met april zijn gepland en hebben telkens een centraal thema. Dat kan een inhoudelijk thema zijn, maar het kan ook zo zijn dat we gezamenlijk kijken naar een Wikimedia project of specifieke tools zoals de vertaaltool op Wikipedia. Hieronder zie je de geplande WikiVrijdagen, de thema’s en de inschrijflink. Voor de WikiVrijdagen waar bij thema ‘nog vaststellen’ staat, stellen we in overleg met de deelnemers het thema nog vast.


Programma


Het programma van de WikiVrijdagen verloopt als volgt:


Plenaire opening, samen kijken naar artikelen of activiteiten binnen het thema


Opsplitsing van de groep:


Kanaal 1: Uitleg introductie voor beginnende bewerkers


Kanaal 2: Zelfstandig aan het werk met onderling mogelijkheid tot overleg


3. Afsluiting: Evaluatie en voortuitblik volgende WikiVrijdag


Voor wie en wanneer?


De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. De eerstvolgende is op vrijdag 9 april, van 14.00 tot 16.00 uur.


Vragen?


Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.


Meer informatie: zie website.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden