WikiVrijdag Online Meet-up

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 9 april 2021
Tijd: 14:00-16:00
Type: Overige
Website: https://atria.nl/agenda/wikivrijdag-online-meet-up-5/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Omdat fysiek bij elkaar komen in Amsterdam voorlopig nog niet mogelijk is, organiseren Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland ook in 2021 gezamenlijke online WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer gendergerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.


De data voor de WikiVrijdagen tot en met april zijn gepland en hebben telkens een centraal thema. Dat kan een inhoudelijk thema zijn, maar het kan ook zo zijn dat we gezamenlijk kijken naar een Wikimedia project of specifieke tools zoals de vertaaltool op Wikipedia. Hieronder zie je de geplande WikiVrijdagen, de thema’s en de inschrijflink. Voor de WikiVrijdagen waar bij thema ‘nog vaststellen’ staat, stellen we in overleg met de deelnemers het thema nog vast.


Programma


Het programma van de WikiVrijdagen verloopt als volgt:


Plenaire opening, samen kijken naar artikelen of activiteiten binnen het thema


Opsplitsing van de groep:


Kanaal 1: Uitleg introductie voor beginnende bewerkers


Kanaal 2: Zelfstandig aan het werk met onderling mogelijkheid tot overleg


3. Afsluiting: Evaluatie en voortuitblik volgende WikiVrijdag


Voor wie en wanneer?


De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. De eerstvolgende is op vrijdag 9 april, van 14.00 tot 16.00 uur.


Vragen?


Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.


Meer informatie: zie website.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder

The Lesbian Bar Project

De Verenigde Staten telden in 1980 ruim 200 lesbische kroegen, nu zijn dat er nog maar 21. Hoe belangrijk is de Lesbian Bar anno 2021 en hoe overleven ze covid-19?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden