Paarse Vrijdag 2021

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 december 2021
Type: Groot Event
Website: https://www.paarsevrijdag.nl/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance) van COC Nederland. Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en genderdiversiteit als norm. Dit jaar valt dat op 10 december.


Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit.


Deze actie maakt deel uit van een langere campagne en de webshop is nu geopend voor scholen om gratis het Paarse Vrijdag Actiepakket met posters, paarse goodies en tips voor Paarse Vrijdag lessen via www.paarsevrijdag.nl. Deel het gerust!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden