Studio/Queer | Queer & Storytelling [UITGESTELD]

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 december 2021
Tijd: 19:00-21:00
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/420887012885803

Locatie:

Naam: Studio/K
Straat: Timorplein 62
Postcode: 1094 CC
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

[UITGESTELD]


Studio/K is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Vrij kunnen praten over s*ksualiteit en gender is een belangrijk goed en daar zijn we ons van bewust. We willen ons grondgebied zoveel mogelijk uitbreiden: het liefst helemaal tot in de verste uithoeken, maar om te beginnen tot in Amsterdam-Oost. Dat je bij de voetbalvelden in Watergraafsmeer al een glimp van onze queerness opvangt en denkt 'daar moet ik heen'. Daarom presenteren we bij deze de reeks Studio/Queer.


Queer is een heel breed begrip. De edities worden daarom steeds samen met een ander queer initiatief georganiseerd. Zo spreken we telkens een ander deel van de lgbtiq+ community aan. Tijdens deze dagen bestuderen we kunst en film, en gaan we in gesprek over onze ervaringen en alles wat ons bezighoudt.


//


Queer & Storytelling | Co-host Selfmade Man


Voor deze editie screenen we de pilot van Selfmade Man, een nieuwe coming-of-age webserie waarin we een jonge transman volgen tijdens de zoektocht naar zijn gender. Hierna gaan makers Flip Zonne Zuijderland (regisseur) en Matthew Schwarz (co-creator, Mason) in gesprek over het maakproces van de pilot - waar het idee begon, en hoe verder -, de noodzaak van accurate presentatie en een inkijk in de specifieke thematiek die Selfmade Man vooropstelt. Vervolgens is er ruimte voor een Q&A, waarbij de makers openstaan voor alle eventuele bijdrages.


Selfmade Man gaat over Mason, die na twee jaar eindelijk een transitie mag ondergaan. Hoewel hij altijd al zeker van zijn zaak was, roepen de gesprekken met de genderpsycholoog toch vragen op.


// Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Oost.


// Tickets via https://tickets.studio-k.nu/.../steps/start/show/608205 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden