Regenboogsteden Kennisatelier: BIPOC en biculturele lhbti+ personen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 juni 2023
Tijd: 15:00-16:30
Type: Debat
Website: https://www.movisie.nl/agenda/regenboogsteden-kennisatelier-bipoc-biculturele-lhbti-personen

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Op 21 maart – de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie – verschijnt onze nieuwe handreiking over BIPOC en biculturele lhbti+ personen. In deze handreiking wordt beschreven welke ervaringen BIPOC en biculturele lhbti+ personen hebben en welke initiatieven zich inzetten voor deze groep. Verder staan er praktische tips in voor gemeenten, sociaal professionals en belangen- en zelforganisaties. BIPOC en biculturele lhbti+ personen hebben ervaringen waar andere lhbti+ personen niet mee te maken krijgen. Ze bevinden zich dan ook in een specifieke situatie met bijbehorende uitdagingen en behoeften. Hoe ervaren BIPOC en biculturele lhbti+ personen dit zelf? En hoe kunnen zij goed ondersteund worden? Deze en andere vragen bespreken we aan de hand van de nieuwe handreiking in het Regenboogsteden Kennisatelier op dinsdag 6 juni.


Movisie organiseert een nieuwe reeks Regenboogsteden Online Kennisateliers: leerzame en inspirerende online sessies over een lhbti+ gerelateerd onderwerp. Dit Kennisatelier is er één in een reeks van drie Kennisateliers die je komende maanden kan bijwonen. Alle Online Kennisateliers starten stipt om 15.00 uur, vanaf 14.45 uur is er een digitale inloop. Rond 16.30 uur zullen ze worden afgesloten. Deelname is gratis en er zal gebruikt worden gemaakt van Zoom.  


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden