Regenboogsteden Kennisatelier: BIPOC en biculturele lhbti+ personen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 juni 2023
Tijd: 15:00-16:30
Type: Debat
Website: https://www.movisie.nl/agenda/regenboogsteden-kennisatelier-bipoc-biculturele-lhbti-personen

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Op 21 maart – de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie – verschijnt onze nieuwe handreiking over BIPOC en biculturele lhbti+ personen. In deze handreiking wordt beschreven welke ervaringen BIPOC en biculturele lhbti+ personen hebben en welke initiatieven zich inzetten voor deze groep. Verder staan er praktische tips in voor gemeenten, sociaal professionals en belangen- en zelforganisaties. BIPOC en biculturele lhbti+ personen hebben ervaringen waar andere lhbti+ personen niet mee te maken krijgen. Ze bevinden zich dan ook in een specifieke situatie met bijbehorende uitdagingen en behoeften. Hoe ervaren BIPOC en biculturele lhbti+ personen dit zelf? En hoe kunnen zij goed ondersteund worden? Deze en andere vragen bespreken we aan de hand van de nieuwe handreiking in het Regenboogsteden Kennisatelier op dinsdag 6 juni.


Movisie organiseert een nieuwe reeks Regenboogsteden Online Kennisateliers: leerzame en inspirerende online sessies over een lhbti+ gerelateerd onderwerp. Dit Kennisatelier is er één in een reeks van drie Kennisateliers die je komende maanden kan bijwonen. Alle Online Kennisateliers starten stipt om 15.00 uur, vanaf 14.45 uur is er een digitale inloop. Rond 16.30 uur zullen ze worden afgesloten. Deelname is gratis en er zal gebruikt worden gemaakt van Zoom.  


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Zijn jongen

Carry Slee schreef een nieuw boek, over haar jeugd en het gezin waarin ze opgeroeide. Jezelf durven zijn en je eigen identiteit omarmen, dat is het allerbelangrijkste. Maar niet altijd gemakkelijk.

Lees verder

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden