Onderwatermusical Aqueerius – Karavaan Festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 mei 2023
Tijd: 12:00-15:30
Type: Theater
Website: https://www.facebook.com/events/196259966498152/196262006497948

Locatie:

Naam: Karavaan
Straat: Keesomstraat 1
Postcode: 1821 BS
Plaats: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In AQUEERIUS dalen we af naar een kleurrijk glitter Atlantis waar allerlei overtuigingen verwateren. Daar waar de zeemeerman niet langer de enige is die schittert, waar iedereen elkaar gewoon laat zwemmen en waar we de vinnen ineen slaan. Van parel tot paling, hier straalt iedereen.


Slecht nieuws!


Het tij is gekeerd, een grote overstroming die de wereld zal doen onderlopen is op komst. En de willekeurige held van het verhaal?


Dat is Jan. Waag de sprong in het diepe en volg Jan tijdens zijn heroïsche zoektocht om de mensheid te redden van de verdrinkingsdood.


P.s. Vergeet je zwemspullen niet!


Afgelopen Winterkaravaan wist Aqueerius al de harten van het publiek te stelen. Deze zomer zijn ze terug op Karavaan Festival, met een spetterende nieuwe en lange versie.


Over de makers


Jip Warmerdam is muziektheater performer & maker en studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op Codarts in Rotterdam. Jip’s werk begeeft zich op het snijvak tussen muziek, theater, beeldende kunst en technologie. Zo creëert ze vervreemdende werelden waarmee ze haar publiek uitnodigt tot zelfreflectie en nieuwe gedachten over huidige patronen.


Seppe Salomé is regisseur en songwriter en is dit jaar afgestudeerd aan de regie-opleiding van Maastricht. In zijn werk focust Seppe zich vooral op muzikaliteit, popcultuur, queerness en een willekeurige fascinatie voor Griekse mythologie. Dit alles combineert hij tot gloednieuwe vertelvormen en universums, waarbij hij de (gender)normen van het traditionele theater probeert te doorbreken.


Charlotte Dommershausen studeerde in 2018 af aan de opleiding muziektheater op Codarts. Sindsdien is ze werkzaam als performer, componist en producer. In haar werk zoekt ze naar wat musical kan betekenen in een hedendaags theaterlandschap beïnvloed door elektronische muziek.


Credits


Concept: Jip Warmerdam | Muziek : Charlotte Dommershausen, Seppe Salome | Tekst: Jasmijn Kenselaar, Jip Warmerdam | Regie: Seppe Salome | Spel: Amelie Ackx, Petra Ball, Jip Warmerdam, Lucas Schilperoort | Kostuums: Annique Nahumury (Terror Kittens) | Coaching: Milou Brockhus, Sanna Vrij, Elly Scheele, Ola Mafaalani | Techniek: Mick Broer | Met dank aan: TimeWindow Rotterdam, Safespace Alkmaar | Mede mogelijk gemaakt door: Janivo stichting, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht, Norma Startersfonds, Lira Fonds | Creatief producent: Karavaan | In co-productie met: Theater Walhalla


jongeren 16 t/m 30 jaar 10,00


vrienden van Karavaan 12,50


standaard 15,00


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden