Poederdoos, vierdaagse edition

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 juli 2024
Tijd: 23.30
Type: Cafe & Party
Website: .https://www.doornroosje.nl/event/poederdoos-4/

Locatie:

Naam: Merleyn
Straat: Hertogstraat 13
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Tijdens de Vierdaagse feesten host Poederdoos op maandag 15 juli een kleurrijke en speelse clubnacht in Merleyn.  


Het wordt een broeierige avond waar het queer-nachtleven wordt gevierd met opzwepende muziek, sexy dragshows, performances, hysterisch decor en extravagante fashion. De dj’s van Poederdoos draaien italo, house en disco. Op het menu staan deze editie: Shady Lady, Tompuss (drag), Daauwe (drag), Boogie Bernd b2b Lysah en DJ Superdoei. Met Shady Lady maak je een twee uur durende set mee die je niet snel zal vergeten.


Deze energieke DJ heeft een achtergrond in theater en performance, haar shows zijn ultiem schaamteloos en hoogst entertaining.  Ga mee op een tijdreis die je afzet in met glitters beklede dansvloeren, van boogie uit de jaren’70 tot italo uit de jaren ’80, van rave uit de jaren ’90 tot de nu-disco uit de 00’s. Shady Lady is een begrip in de queer dance-scene en verwerkt al haar rijke kennis in haar electronische dj sets. Tompuss is een begrip in de dragscene van Nijmegen. Deze queen kent haar klassiekers en is tevens een fervente platenverzamelaar. Op het hoogtepunt van Poederdoos zal ze een energieke performance verzorgen. Ze is gefascineerd door pop-iconen zoals Lady Gaga, Cher en Kylie Minogue. Tompuss is campy, sexy en kent een ongeëvenaarde zelfspot. Daauwe is een rauwe en sexy drag-performer die lak heeft aan gendernormen. Op het podium beweegt dit strak ingesnoerde en kunstzinnige mode-icoon beestachtig op hypnotiserende beelden en sound design.


Laat Daauwe je in vervoering brengen naar een plek waar alles gehuld is in latex en kant. Lysah is een kundige dj die soul, boogie en disco uit eind jaren 70 op een soepele manier mixt met het typische house-geluid uit de jaren 90. Met Lysah achter de decks ontstaat een creatieve,  energieke en nostalgische  atmosfeer  op de dansvloer. Deze editie draait ze samen met Boogie Bernd een lange set back to back.  Lysah was eerder te zien op o.a Het Nest, Bound 45, Sissi’s, Royal Surfclub, Fomo en is resident-dj bij Paak-Vinyl en Diskodip Deze energieke dj staat bekend om zijn strakke overgangen en technische skills. Bernd is verzot op de warme disco sound van eind jaren zeventig en heeft een imposante platenverzameling.


Verwacht bij de drukbewegende Bernd een strak gemixte set vol onverwachte disco parels en zo nu en dan een house plaatje. Boogie Bernd is resident dj bij Paak-Vinyl en deze editie verschijnt hij samen met Lysah back to back achter de booth van Poederdoos. Is het een clown? Is het de liefdesbaby van Klaus Nomi en Miss Kittin? Het is DJ Superdoei, de host, huis-dj en eindbaas van Poederdoos. Deze zwaar geschminkte fashion-queen zal Poederdoos presenteren en een openingsset draaien met veel aandacht voor Italo. Superdoei is een vinyl-only dj die je in zijn strak gemixte muzikale trip meeneemt langs allerlei donkere dansbare stijlen; van electro tot new-beat en van italo-disco tot acid house.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder

Bi of lesbisch?

'We wonen sinds anderhalf jaar samen, we hebben een huis gekocht en we hebben samen een kat. Tekstboek lesbisch, zou je zeggen. Behalve dat ik al sinds mijn 15e weet dat ik biseksueel ben.'

Lees verder

Twintig jaar Mijntje

Ze is het brutaaltje van een domineesdochter en viert dit jaar haar jubileum: al twintig jaar deelt ze lief en leed met ons. We spreken maker Margreet de Heer! 'Mijntje doet alles wat ik niet durf.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden