Israelische moeder probeert crematie transdochter te voorkomen

Onlangs pleegde de 31-jarige May Peleg zelfmoord. De Israelische vrouw verbrak vier jaar geleden het contact met haar familie toen ze besloot verder door het leven te gaan als vrouw. Nu ze is overleden, wil haar familie haar crematie tegenhouden en haar laten begraven. Als man.Volgens de familie is crematie in strijd met hun Ultra-Orthodoxe denkbeelden. Peleg streed de afgelopen jaren voor LHBT-rechten in Israel en had speciaal in haar testament laten opnemen te willen worden gecremeerd. Eran Globus van het Jerusalem Open House LGBT Community Centre: “Ze heeft bij ons hulp gevraagd voordat ze stierf. Ze wist dat haar familie, met wie ze al jaren geen contact had, het niet eens zou zijn met haar keuze.” Peleg nam een advocaat in de arm en vroeg hem om haar stem te zijn in de rechtzaal. Ook betaalde ze haar crematie vooraf bij het crematorium. De moeder van Peleg sprak tijdens de rechtzaak nog steeds over haar ‘zoon’ en ze gaf aan dat haar zoon vanwege zijn slechte mentale conditie, niet in staat zou zijn geweest om een testament op te stellen dat serieus zou moeten worden genomen. In een brief die ze kort voor haar zelfmoord schreef, verklaarde Peleg het grootste gedeelte van haar leven te hebben geleden. Uiteindelijk trok de familie aan het kortste eind en werd Peleg gecremeerd, zoals ze zelf wenste.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden