Israelische moeder probeert crematie transdochter te voorkomen

Onlangs pleegde de 31-jarige May Peleg zelfmoord. De Israelische vrouw verbrak vier jaar geleden het contact met haar familie toen ze besloot verder door het leven te gaan als vrouw. Nu ze is overleden, wil haar familie haar crematie tegenhouden en haar laten begraven. Als man.Volgens de familie is crematie in strijd met hun Ultra-Orthodoxe denkbeelden. Peleg streed de afgelopen jaren voor LHBT-rechten in Israel en had speciaal in haar testament laten opnemen te willen worden gecremeerd. Eran Globus van het Jerusalem Open House LGBT Community Centre: “Ze heeft bij ons hulp gevraagd voordat ze stierf. Ze wist dat haar familie, met wie ze al jaren geen contact had, het niet eens zou zijn met haar keuze.” Peleg nam een advocaat in de arm en vroeg hem om haar stem te zijn in de rechtzaal. Ook betaalde ze haar crematie vooraf bij het crematorium. De moeder van Peleg sprak tijdens de rechtzaak nog steeds over haar ‘zoon’ en ze gaf aan dat haar zoon vanwege zijn slechte mentale conditie, niet in staat zou zijn geweest om een testament op te stellen dat serieus zou moeten worden genomen. In een brief die ze kort voor haar zelfmoord schreef, verklaarde Peleg het grootste gedeelte van haar leven te hebben geleden. Uiteindelijk trok de familie aan het kortste eind en werd Peleg gecremeerd, zoals ze zelf wenste.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden