Het Oekraïne referendum en homorechten

 

D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld zal op 15 maart a.s. de openingsspeech houden tijdens een congres in de Oekraïense hoofdstad Kiev over homorechten en het belang van Europese samenwerking. Tijdens het bezoek zal In ’t Veld ook diverse Oekraïense politici en activisten ontmoeten. Ze hoopt door het congres een beter beeld van de situatie van de LBGT-gemeenschap in Oekraïne te krijgen. "De verhalen van deze mensen kan ik meenemen naar Nederland en gebruiken om de Nederlandse kiezer te overtuigen op 6 april vóór te stemmen.”

In het najaar van 2015 heeft het parlement van Oekraïne een wet aangenomen die discriminatie op de werkvloer op grond van onder andere seksuele gerichtheid en genderidentiteit verbiedt. Het wetsvoorstel werd eerst tweemaal verworpen, maar na stevige druk van de president van het land en de Europese Unie stemde het parlement uiteindelijk met een nipte meerderheid voor.

Gay & Night Magazine heeft laten weten ook een actie zullen opstarten in verband met het Oekraïne referendum.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden