Valentijn de Hingh geeft inleiding bij HEM/ZIJN

valentijn de hingh

Bekend transgender fotomodel Valentijn de Hingh zal op 8 april een persoonlijke inleiding geven bij het theaterstuk HEM/ZIJN.

HEM/ZIJN is een voorstelling van jongerentheatergezelschap SubSuburbia, en gaat over Tristan: een jongen in een meisjeslichaam, die worstelt met zijn identiteit. Hij wil veranderen, heeft alleen geen idee hoe hij dat moet aanpakken. Bovendien is Tristan doodsbang voor de gevolgen. Maar opgeven? Dat nooit.

Regisseur Esther Bolte: “Bij zo’n heftige voorstelling wil ik het publiek niet zomaar met lege handen naar huis laten gaan. Daarom bieden we inleidingen aan en kan het publiek vragen stellen.” 

Aan de inleidingen werken verschillende mensen mee die in hun leven en werk te maken hebben met transgenders of het zelf zijn. Valentijn trapt op 8 april af.

HEM/ZIJN is van 6 t/m 23 april te zien in De Voetnoot in Almere.

Meer info: www.theatergroepsuburbia.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden