Nieuws: Coming up

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Gender Agenda

Netflix special, samengesteld door Hannah Gadsby, met 'the absolute funniest genderqueer comedians' ALOK, Asha Ward, Chloe Petts, DeAnne Smith, Jes Tom, Krishna Istha en Mx. Dahlia Belle.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Queer events in België

In november zit je goed in België met het Queer Arts Festival, het Holebifilmfestival en het Pink Screens Festival: diverse films, tentoonstellingen, workshops en meer in Brussel, Leuven en daarbuiten.

Lees verder

What You See 2023

Dit jaar staat in het teken van queer kunstenaars die verschillende wortels, culturen en achtergronden in zich dragen. Hoe draagt deze rijkdom bij aan de gelaagdheid van hun identiteit?

Lees verder

Lesbian Festival Nijmegen

Van 28 september tot en met 15 oktober kun je onder meer lezingen, workshops en optredens bijwonen. 'Ik wil anderen laten zien dat ze niet alleen zijn.' – We spraken organisator Arianne de Bruin.

Lees verder

Maandverbond

Hormonale herfst bij de VPRO: Waarom praten we niet openlijker over menstrueren? Wat is de relatie tussen seks en hormonen? En hoe voelt menstrueren als je wel een baarmoeder hebt maar geen vrouw bent?

Lees verder

Puur Loiza

Van Lucas naar Loiza, van broekpak naar galajurk: In deze theatervoorstelling nemen we een kijkje in de kleedkamer van Nederlands model en presentatrice Loiza Lamers.

Lees verder

Tig Notaro in Nederland

Hello Again: Rolling Stone noemde haar een van de '50 beste stand-up comics aller tijden.' Op 10 oktober zie je Tig in de Meervaart, Amsterdam met een nieuwe voorstelling.

Lees verder

Roze Zaterdag: Goes

Komende zaterdag is het Zeeuwse Goes het stralende decor voor Roze Zaterdag 2023. Nog nooit eerder werd het oudste pride evenement van Nederland georganiseerd in Zeeland.

Lees verder

Roze Zaterdag 2023

Voor ieder wat wils: Muziek, feesten, DJ's, songwriters, foodtrucks, exposities, films, een infomarkt en een parade: In het Zeeuwse Goes is op 17 juni veel te beleven!

Lees verder

Vrouwendag Shit-stunt

Bekende feministen Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen (Damn, Honey) zijn op 8 maart, Internationale Vrouwendag, te gast bij de Utrechtse boekwinkel Savannah Bay met een speciale actie.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2022

'Wij zijn generatie Paars. Samen strijden we voor een veilige school, waar iedereen zichzelf kan zijn en inclusiviteit de norm is. Generatie Paars is de toekomst.' Paarse Vrijdag is dit jaar op 9 december.

Lees verder

Vrouwen die muren afbreken

Een avond met hoop, verrassing én dialoog. In de unieke voorstelling van Véronique Konings en MHZH komen verhalen aan bod van drie sterke vrouwen die figuurlijk muren afbreken.

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder

Lesbian Festival Nijmegen

'Wij willen lesbische vrouwen, biseksuele vrouwen, transgenders en non-binary de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over diversiteit.'

Lees verder

Bi+ dag 2022

Bi+ dag in Utrecht, op 24 september, speciaal voor en door bi+ mensen: Er zijn workshops, een opening met panel, en natuurlijk een lunch en borrel waar je met andere bi+ mensen kan kennismaken.

Lees verder

EuroGames 2022 Nijmegen

Van 27 tot en met 30 juli 2022 vinden in Nijmegen de EuroGames plaats. Dit grootste LGBTQI+ sporttoernooi wordt op woensdagavond 27 juli geopend met een spectaculaire Openingsceremonie.

Lees verder

Roze Woensdag 2022

'Inclusie en acceptatie zijn belangrijke waarden voor de Vierdaagsefeesten.' Nijmegen is op 20 juli weer dé roze regenbooghoofdstad van Nederland.

Lees verder

Internationale Vrouwendag 2022

Economische zelfstandigheid, vrouwenrechten en huiselijk geweld; wereldwijd worden er vele evenementen georganiseerd waar het debat en de bewustwording centraal staat.

Lees verder

City of Love

Roze Zaterdag 2021 is dit jaar in het Friese Leeuwarden: 'een stad waar iedereen welkom is en waar een ieder zich welkom moet kunnen voelen.' Het programma is kleurrijk en omvangrijk.

Lees verder

Roze Woensdag

Net even anders: Geen groots feest dit jaar, toch blijft het belangrijk om stil te staan bij de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap.

Lees verder

Lang Leve Ons

Claudia de Breij maakt dit jaar voor de tweede keer de Oudejaarsconference: 'Ik merk dat naarmate ik ouder word, ik ook dwarser ben. Boos ook.'

Lees verder
Lees meer