COC: stel LHBT-voorlichting verplicht

coc voorlichting

Van de sinds 2012 verplichte lessen over LHBT-acceptatie op middelbare scholen komt in de praktijk maar bitter weinig terecht.

EenVandaag meldt in haar uitzending van vandaag, dat slechts een kwart van de Nederlandse middelbare scholen zich aan haar voorlichtingsplicht houdt. Van de geïnterviewde leerlingen zegt maar liefst 38% dat LHBT-rechten op hun school nooit zijn behandeld.

COC-voorzitter Tanja Ineke : ‘Het is te gek voor woorden dat de meeste scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie, terwijl dat al vier jaar verplicht is. Die lessen zijn hard nodig om LHBT-acceptatie in Nederland te verbeteren.’

Het COC roept nu in een brief aan regering en parlement op om LHBT-voorlichting op docentenopleidingen en Pabo’s al verplicht te stellen. Nu geven deze instellingen ‘vrijwel geen’ voorlichting hierover aan toekomstige leraren. Het streven is dat hier op korte termijn verandering in komt. Ook moet de Onderwijsinspectie strenger gaan controleren op het naleven van de wet.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder

The Prom komt naar Nederland

De musical gaat in september 2022 in première: 'Over the Top, Broadway, diversiteit, highschool, glitter & glamour, tearjerker, happy end en een geweldige soundtrack.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden