Stem voor 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

 

 

1001 Vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis

Het is een dikke pil, maar dat mag ook wel, want hier wordt het levensverhaal van maar liefst duizend en één vrouwen verteld.  Duizend en één vrouwen die op een of andere manier een rol van belang hebben gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. De meesten van hen zijn inmiddels allang vergeten. 'Ooit gehoord van Trijntje Keever? vraagt het persbericht bij het boek, 'of van Marie du Moulin? Van Judith Leyster?'

En inderdaad, deze namen doen tegenwoordig geen belletje (meer) rinkelen. Maar historica Els Kloek en haar team zijn naar deze vrouwen op zoek gegaan, en zij 'ontrukten hun levensverhalen aan de vergetelheid'. Het resultaat mag er zijn: meer dan 1500 pagina's vrouwengeschiedenis. 

Op de website van het Historisch Nieuwsblad kan gestemd worden voor de top 250 van beste geschiedenisboeken aller tijden. Vind jij dat 1001 Vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis hier een plaatsje in verdient, breng dan nu je stem uit.

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden