Lea Delaria (OITNB) reageert op aanslag Orlando.

 

 

Seizoen 4 van Orange is the New Black is begonnen, en bij Zij aan Zij hebben we dit weekend menig uurtje voor bankhangen ingelast. Een van onze favorieten is Carrie ‘Big Boo’ Black, vanwege haar hoge realiteitsgehalte. Actrice Lea DeLaria heeft in interviews vaak gezegd veel van zichzelf te herkennen in 'Big Boo': van haar moeilijke jeugd, tot de uitdagingen in het dagelijks leven van een ‘butch’ lesbienne. Een personage én actrice om te blijven volgen dus.

Gisteren werd Lea DeLaria op de rode loper van de OITNB première gevraagd te reageren op de aanslag in Orlando. Duidelijk aangedaan had zij het volgende te zeggen:

“Als je queer bent, zoals ik, en je zoekt een veilige plek, dan ga je naar de plaatselijke homokroeg. Daar voelen wij ons veilig. En dat is wat afgelopen zondagochtend van iedere LBHT’er ter wereld is afgenomen: het gevoel ergens veilig te zijn.”

En:

“Het enige goede is misschien dat LBHT’ers nu in een bepaalde hoek tóch als mensen worden gezien. Als we toch eens konden leren niet meer te haten, en als we konden stoppen met het verkopen van wapentuig, dan zouden we een betere samenleving hebben.”

Reageer:

Recent nieuws:

Mijntje

Kerststemming: 'Nee nee! Geen vuige commercie!'

Lees verder

ANNE+ zoekt figuranten

Grijp nu je kans!

Lees verder

Australië keurt homohuwelijk goed

Na Oostenrijk nu ook 'down under'.

Lees verder
Meer nieuws