Lea Delaria (OITNB) reageert op aanslag Orlando.

 

 

Seizoen 4 van Orange is the New Black is begonnen, en bij Zij aan Zij hebben we dit weekend menig uurtje voor bankhangen ingelast. Een van onze favorieten is Carrie ‘Big Boo’ Black, vanwege haar hoge realiteitsgehalte. Actrice Lea DeLaria heeft in interviews vaak gezegd veel van zichzelf te herkennen in 'Big Boo': van haar moeilijke jeugd, tot de uitdagingen in het dagelijks leven van een ‘butch’ lesbienne. Een personage én actrice om te blijven volgen dus.

Gisteren werd Lea DeLaria op de rode loper van de OITNB première gevraagd te reageren op de aanslag in Orlando. Duidelijk aangedaan had zij het volgende te zeggen:

“Als je queer bent, zoals ik, en je zoekt een veilige plek, dan ga je naar de plaatselijke homokroeg. Daar voelen wij ons veilig. En dat is wat afgelopen zondagochtend van iedere LBHT’er ter wereld is afgenomen: het gevoel ergens veilig te zijn.”

En:

“Het enige goede is misschien dat LBHT’ers nu in een bepaalde hoek tóch als mensen worden gezien. Als we toch eens konden leren niet meer te haten, en als we konden stoppen met het verkopen van wapentuig, dan zouden we een betere samenleving hebben.”

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden