Facebookoplichter Cindy maakt lesbische vrouwen slachtoffer

 

De online oplichter 'Cindy' lijkt veel meer slachtoffers te hebben gemaakt dan aanvankelijk werd aangenomen. Deze week werd bekend dat meerdere vrouwen op Facebook waren benaderd door deze 'Cindy'; naar eigen zeggen een 27-jarige vrouw uit Hilversum op zoek naar leuke online en offline contacten. In privéberichten en chatsessies wist zij diverse vrouwen ertoe te bewegen, naaktfoto's en -filmpjes naar haar te sturen. Wat volgde waren bedreigingen; het beeldmateriaal zou op het internet worden geplaatst.  

Twee slachtoffers lukte het aangifte te doen, ondanks het feit dat de politie niet bepaald staat te trappelen bij dit soort zaken. Inmiddels heeft de rechter bepaald dat Facebook de gegevens van 'Cindy' openbaar moet maken.

Het slachtoffer dat aangifte heeft gedaan, vermoedt dat 'Cindy' een man is uit Limburg. De politie gaat uit van 50 tot 100 vrouwelijke slachtoffers.

Hier zie je het filmpje van RTL Boulevard.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden