Facebookoplichter Cindy maakt lesbische vrouwen slachtoffer

 

De online oplichter 'Cindy' lijkt veel meer slachtoffers te hebben gemaakt dan aanvankelijk werd aangenomen. Deze week werd bekend dat meerdere vrouwen op Facebook waren benaderd door deze 'Cindy'; naar eigen zeggen een 27-jarige vrouw uit Hilversum op zoek naar leuke online en offline contacten. In privéberichten en chatsessies wist zij diverse vrouwen ertoe te bewegen, naaktfoto's en -filmpjes naar haar te sturen. Wat volgde waren bedreigingen; het beeldmateriaal zou op het internet worden geplaatst.  

Twee slachtoffers lukte het aangifte te doen, ondanks het feit dat de politie niet bepaald staat te trappelen bij dit soort zaken. Inmiddels heeft de rechter bepaald dat Facebook de gegevens van 'Cindy' openbaar moet maken.

Het slachtoffer dat aangifte heeft gedaan, vermoedt dat 'Cindy' een man is uit Limburg. De politie gaat uit van 50 tot 100 vrouwelijke slachtoffers.

Hier zie je het filmpje van RTL Boulevard.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Einde van relatie..?

Ik dacht eerst dat mijn vriendin een grapje maakte, maar ze neemt het turflijstje zeer serieus. Geen idee wat ik hiermee moet. Wat zou jij doen? #dilemma

Lees verder

Ik ga vreemd

Zij & Seks: 'Het gaat me om het jagen, de verovering. Ik neem me vaak voor dat het niet meer zal gebeuren, maar ik heb mezelf blijkbaar niet in de hand.'

Lees verder

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden