Lesbische vrouw gaat op TV meestal dood

       Van: Youtube

 

Deden wij eerder nog een oproep voor een onderzoek naar het welzijn van LBT-vrouwen in Nederland, blijkt het nu met het welzijn van lesbische en biseksuele vrouwen op TV wel erg slecht gesteld te zijn!

Volgens de Amerikaanse belangenorganisatie GLAAD gaat het steeds beter met de representatie van LBT-vrouwen in de media. Volgens een onlangs uitgebracht rapport, zijn er de laatste tien jaar meer niet-heteroseksuele en niet-cis vrouwen in TV-series dan ooit tevoren. LBT-vrouwen zijn zogezegd "in the picture."

Maar met deze fictieve LBT-vrouwen is iets vreemds aan de hand: ze gaan wel erg vaak dood! Niet zelden komen zij op een dramatische wijze aan hun einde (of ze gaan er vandoor met een man).   

Misschien is de tijd gekomen om de focus van kwantiteit te verleggen naar kwaliteit? Dus niet meer blij zijn met ieder niet-hetero personage in elke serie, maar kijken naar wat dat personage doet en meemaakt? En in hoeverre er dan nog sprake is van representatie?

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Tell Me Why

Videogame met een transgender hoofdrolspeler wordt overladen met nominaties en awards; maatschappelijke thema's zijn verweven in het verhaal van Tyler en Alyson.

Lees verder

Dales Prijs 2021

Lesbisch Archief Nijmegen krijgt Burgemeester Dales Prijs: 'De namen van LANijmegen en Ien Dales zijn vanaf die dag voor altijd eervol verbonden.' De uitreiking is te volgen via livestream.

Lees verder

Inclusieve diversiteit

We vragen inclusiviteit, maar we kijken niet genoeg binnen onze eigen gemeenschap. Dit is de perfecte tijd om tot nieuwe inzichten te komen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden