Ellen DeGeneres naar het Witte Huis voor onderscheiding

Ellen DeGeneres, Bruce Springsteen, Tom Hanks en Robert de Niro worden volgende week dinsdag verwacht in het Witte Huis. Daar worden ze onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom. Ook Robert Redford en Diana Ross behoren tot de groep van 21 die dit jaar worden geëerd.

De hoge presidentiële eer valt ieder jaar een select groepje te beurt. Het is de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten en is bedoeld voor Amerikanen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het land of de wereld.

"Het is een eerbetoon aan het idee dat ieder van ons, ongeacht waar we vandaan komen, de mogelijkheid heeft ons land te verbeteren", zegt president Barack Obama in een verklaring dat door het Witte Huis is verspreid.

"Van wetenschappers, filantropen tot aan ambtenaren, activisten, atleten en artiesten. Deze 21 personen hebben Amerika een duwtje in de rug gegeven en miljoenen over de hele wereld geïnspireerd."

In februari 2016 zei Obama in een interview dat hij trots is op Ellen DeGeneres: "We hebben een hoop bereikt door wetten te veranderen, maar op het gebied van 'hearts and minds' is er niemand die meer invloed heeft gehad dan jij. En dat meen ik. Je bent moedig, en een voorbeeld voor velen. Iedereen is gek op je, en dat geeft mensen hoop. Want voor hetzelfde geld komt straks je broer of collega uit de kast en met jou als voorbeeld verandert iemands houding. Inmiddels hebben we de wetten aangepast, maar dat is allemaal begonnen door mensen zoals jij. Ik ben trots op je", aldus de president van de Verenigde Staten.

Lees het interview met Ellen in Zij aan Zij #7. Hierin laat zij zich ook uit over Trump, toen nog als 'mogelijke' nieuwe president van de VS. "Trump als president zou het ergste zijn wat er in ons land kan gebeuren. Echt, het zou een ramp zijn om zo'n pestkop zoveel macht te geven. Dat is wat hij is: een pestkop." We kunnen alleen maar hopen dat Ellen ongelijk heeft...

Bron: BuzzE / nu.nl / Zij aan Zijellendg

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Tegen beter weten in

Het leed dat daten heet: De nare herinneringen hadden plaatsgemaakt voor een sprankje hoop. Na acht jaar ging ik weer daten met mijn ex.

Lees verder

Het Strand

Luisterserie: Negen korte verhalen, waaronder 'Salomo': over een kwijtgeraakt kind en de liefdesrelatie tussen de twee moeders.

Lees verder

Gezocht: Figuranten!

Een nieuw seizoen ANNE+! Ben jij erbij? De opnames gaan bijna van start en je kunt je nog aanmelden om te figureren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden