Ellen DeGeneres naar het Witte Huis voor onderscheiding

Ellen DeGeneres, Bruce Springsteen, Tom Hanks en Robert de Niro worden volgende week dinsdag verwacht in het Witte Huis. Daar worden ze onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom. Ook Robert Redford en Diana Ross behoren tot de groep van 21 die dit jaar worden geëerd.

De hoge presidentiële eer valt ieder jaar een select groepje te beurt. Het is de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten en is bedoeld voor Amerikanen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het land of de wereld.

"Het is een eerbetoon aan het idee dat ieder van ons, ongeacht waar we vandaan komen, de mogelijkheid heeft ons land te verbeteren", zegt president Barack Obama in een verklaring dat door het Witte Huis is verspreid.

"Van wetenschappers, filantropen tot aan ambtenaren, activisten, atleten en artiesten. Deze 21 personen hebben Amerika een duwtje in de rug gegeven en miljoenen over de hele wereld geïnspireerd."

In februari 2016 zei Obama in een interview dat hij trots is op Ellen DeGeneres: "We hebben een hoop bereikt door wetten te veranderen, maar op het gebied van 'hearts and minds' is er niemand die meer invloed heeft gehad dan jij. En dat meen ik. Je bent moedig, en een voorbeeld voor velen. Iedereen is gek op je, en dat geeft mensen hoop. Want voor hetzelfde geld komt straks je broer of collega uit de kast en met jou als voorbeeld verandert iemands houding. Inmiddels hebben we de wetten aangepast, maar dat is allemaal begonnen door mensen zoals jij. Ik ben trots op je", aldus de president van de Verenigde Staten.

Lees het interview met Ellen in Zij aan Zij #7. Hierin laat zij zich ook uit over Trump, toen nog als 'mogelijke' nieuwe president van de VS. "Trump als president zou het ergste zijn wat er in ons land kan gebeuren. Echt, het zou een ramp zijn om zo'n pestkop zoveel macht te geven. Dat is wat hij is: een pestkop." We kunnen alleen maar hopen dat Ellen ongelijk heeft...

Bron: BuzzE / nu.nl / Zij aan Zijellendg

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden